fbpx
Menselijke poeptransplantatie kan meest dodelijke huidkanker helpen bestrijden

GFC NIEUWS- Een team van Canadese wetenschappers onderzoeken als menselijke poeptransplantaties toegepast kunnen worden in de strijd tegen de meeste dodelijke huidkankersoort.

Melanoom, een vorm van huidkanker, wordt traditioneel behandeld met immunotherapie drugs, een behandeling met medicijnen die een afweerreactie tegen kankercellen stimuleren, herkennen en vernietigen.

Ondanks deze drugs een significante bijdrage leveren in het herstel van patiënten, zijn ze slechts effectief op 40-50% van de patiënten.

Wetenschappers geloven dat de microbiota van het menselijk lichaam een vitale rol zal spelen als een patiënt wel of niet reageert op de behandeling.

De spijsvertering wordt ondersteund door alle bacteriën die in de darmen zitten. Al die bacteriën samen worden de darmflora of microbiota genoemd.

“De microbiota in het spijsverteringskanaal helpt immuniteit in een vroeg stadium tot stand brengen. Het is vanzelfsprekend dat een gezonde darmflora kan zorgen voor een positieve reactie tijdens immunotherapie,” legt dr.
Jeremy Burton, een wetenschapper die gespecialiseerd is in menselijke microbiota-onderzoek.

“Dit heeft gemaakt dat wij de potentie van menselijke poeptransplantaties bestuderen.”

Deze behandeling houdt in het collecteren van poep van een gezonde donor, die voorbereiden in het lab en vervolgens transplanteren naar de patiënt.

Het doel is om de darmflora van de donor over te brengen, zodat de gezonde bacteriën zich zullen vermenigvuldigen in de darm van de patiënt, waardoor die veel beter zal reageren op de immunotherapie.

Twintig huidkankerpatiënten van de Regionaal Kankerprogramma in Londen zijn geselecteerd voor het onderzoek.

Meer gezondheidsnieuws

Spruitkool goed voor bloedvaten

GFC NIEUWS- Het British Journal of Nutrition publiceerde deze week een studie van dokter Lauren Blekkenhorst waaruit blijkt dat Spruitkool (Brusselse spruiten) de kans op…

Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Dikke mensen slanken het makkelijkste…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de…