fbpx

Memoranda of Understanding creëren nieuwe kansen voor Suriname

Sinds de start van de bilaterale relatie tussen India en Suriname heeft zich tussen beide landen een sterke vriendschappelijke band ontwikkeld en is er een gevoel van solidariteit gaan groeien. De ondertekening van verschillende Memoranda of Understanding (MoU) en overeenkomsten creëert volgens de minister van Buitenlandse Zaken Yldiz Pollack – Beighle nieuwe kansen voor Suriname tot verdere coöperatie en continuering van de reeds bestaande excellente bilaterale relatie met India.

Met het aangaan van de ‘Gainful employment regeling’ maakt de regering van Suriname het voor de gezinsleden van de in Suriname geaccrediteerde leden van de diplomatieke en consulaire vertegenwoordiging van India, mogelijk om in loondienst te mogen treden in Suriname.

Daarnaast is er ook een MoU getekend tussen het Suriname Diplomaten Instituut (SDI) en het Instituut voor de Buitenlandse Dienst van India (FSI). Deze samenwerking zal o.a. inhouden de uitwisseling van informatie over de structuur en de inhoud van opleidingsprogramma’s voor diplomaten.

BEKIJK OOK
Petitionarissen vragen aandacht voor kindermisbruik

De overeenkomst op het gebied van verkiezingen beoogt het democratische mechanisme c.q. de organisatie te versterken en het beheer en de administratie van het verkiezingsproces te verbeteren, terwijl de ondertekening van de overeenkomst voor de opzet van een Centre for excellence in Information Technology (CEIT) de mogelijkheid biedt tot het oprichten en draaien van een “Centrum voor Excellence in Informatie en Communicatie Technologie (ICT) met als hoofdactiviteit het jaarlijks trainen van 500 studenten en begeleiding bij het operationeel maken. De bedoeling is dat dit centrum wordt overgedragen aan Suriname na een bepaalde periode.(GFC)