fbpx

Melkveehouders krijgen SRD 1 compensatie voor iedere kilo rauwe melk

GFC NIEUWS- De unificatie van de wisselkoers heeft nadelige effecten gehad voor de agrarische sector, maar minister Sewdien van Landbouw, Veeteelt & Visserij (LVV) heeft voor de melkveehouders een compensatie kunnen bewerkstelligen voor rauwe melk die zij verkopen aan de Melkcentrale (MCP).
De compensatie is SRD 1,- voor iedere kilo rauwe melk (voor rauwe melk wordt een kiloprijs gehanteerd, omdat er op basis van melkvet gewogen en uitbetaald wordt).
De nieuwe overeenkomst is aangegaan met de vereniging van Surinaamse Melkboeren (VSMB) en de Melkveehouders Bond en geldt vanaf 1 oktober. De consumentenprijs voor MCP-melk blijft SRD 8,50 per liter.
MCP kon een prijsverhoging niet langer uitstellen. Afgelopen donderdag zijn op melk na, alle prijzen van melkproducten zoals yoghurt, vla en chocomelk verhoogt. Melk is het enige agrarische product, waarvan de overheid de prijs bepaalt. Daarom heeft minister Sewdien met de Veehoudersbond en de MCP gesproken en ervoor gezorgd dat de prijs van melk in de winkels niet verhoogd wordt.
“Melk is een heel belangrijk product voor jong en oud en van eminent belang voor een gezond leven. Ik zal er alles aan zal doen om de melk betaalbaar te houden voor de gemeenschap,” aldus de minister.

BEKIJK OOK
Nurmohamed bezoekt OW-projecten Coronie en Nickerie