fbpx
‘Meldpunt voor ambtenaren Biza met onduidelijke status’

GFC NIEUWS- Ambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) met een onduidelijke status, worden opgeroepen om zich te registreren op het hoofdkantoor aan de Wilhelminastraat.

De centrale registratie begint vanaf woensdag 7 oktober tot en met zondag 11 oktober van 7.00 tot 19.00 uur. Biza-minister Bronto Somohardjo zegt, dat de instructies van de president worden opgevolgd om de zaken met betrekking tot Personele Aangelegenheden af te ronden. “Wij willen de rechtspositie van de ambtenaren die vlak voor of na de verkiezingen zijn aangenomen, duidelijk maken.”

Het ministerie heeft hierbij vier categorieen geconstateerd. De ambtenaren die zich kunnen aanmelden zijn zij die:
• een beschikking/resolutie hebben, een salaris ontvangen, maar geen werkplek hebben;
• een beschikking/resolutie hebben, geen salaris ontvangen, maar wel te werk zijn gesteld;
• een beschikking/resolutie hebben, geen salaris ontvangen noch een werkplek hebben;
• een beschikking/resolutie hebben, een salaris ontvangen, maar zich niet aanmelden op de werkplek.

Volgens de bewindsman drukt deze groep enorm op de staatsbegroting, welke circa SRD 70 miljoen extra per maand bedraagt. Hij wil hierdoor een beter beeld krijgen over de situatie van deze ambtenaren om na te gaan of de gegevens kloppen en of ze rechtmatig in dienst zijn genomen.

Vervolgens zal het ministerie acties ondernemen en werken aan een oplossing zoeken voor deze groep. De bewindsman geeft verder aan dat dit onderzoek eerst op het ministerie plaatsvindt. “Het ligt in de bedoeling dat alle ministeries dit overnemen, zodat zij alle gegevens hebben en met de directieven van de president kunnen werken”. Om drukte te voorkomen zal gewerkt worden op basis van de lettervolgorde van de familienamen.

De indeling is als volgt:

• Woensdag 7 oktober 2020: de familienamen met de letter A tot en met F
• Donderdag 8 oktober 2020: de familienamen met de letter G tot en met L
• Vrijdag 9 oktober 2020: de familienamen met de letter M tot en met R
• Zaterdag 10 oktober 2020: de familienamen met de letter S tot en met Z
• Zondag 11 oktober 2020 en maandag 12 oktober 2020 de familienamen met de letter A tot en met Z

De ambtenaren moeten naast hun ID-kaart, hun aanstellingsbeschikking van het ministerie en het diploma van de hoogst genoten opleiding meenemen. Tijdens de registratie zullen de Covid-19 protocollen strikt in acht worden genomen.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…