fbpx
Meldpunt Ongebruikelijke Transacties neemt “meldersite” in gebruik

De afdeling Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT) beschikt nu over een nieuw kantoor. Het gebouw is op woensdag 20 mei 2015 formeel door de minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, in gebruik genomen.

Volgens de directeur van MOT, Martha Creebsburg – Monkou, heeft het enige tijd geduurd om een geschikte pand te kunnen vinden voor de afdeling. Ze geeft aan daarbij rekening gehouden moest worden met de taken van de afdeling en internationale standaarden.

Het doel van MOT is om bij te dragen aan de preventie en bestrijding van money laundering, terrorisme financiering en de daaraan gerelateerde misdrijven. Dit ter bescherming van de integriteit van het economisch stelsel van het land. Daarbij wordt volgens een persbericht van Justitie samen met de andere meldpunten in de wereld een sluitend netwerk gevormd tegen de criminaliteit en criminelen in deze strijd.

Minister Belfort die de opening verrichte, heeft ook officieel de “meldersite” gelanceerd. De bedoelingen hiervan is dat er via deze website meldingen kunnen worden gedaan.

De Justitieminister is ervan bewust dat goede huisvesting de productiviteit van de dienst zal verbeteren en daarom alles er aan gedaan is om dit te kunnen realiseren. Hij feliciteerde het personeel van MOT met hun nieuw onderkomen.

Bij de ingebruikname waren onder andere aanwezig het directieteam van het ministerie van Justitie en Politie vertegenwoordigers van de Amerikaanse Ambassade, de Centrale Bank van Suriname, het Openbaar Ministerie, leden van de Anti Money Laundry Commissie en het hoofd van het Financieel Onderzoeksteam (FOT) van de politie.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…