fbpx

Meisjes van 14 jaar: wij zijn al oud en wijs genoeg om zelf besluiten te nemen

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Twee schoolgaande meisjes van 14 jaar vertellen dat ouders er beter van bewust moeten worden dat zij al goed in staat zijn om te doen en laten wat zij zelf willen.

Meisjes van deze leeftijd zijn niet meer te vergelijken met vroegere generaties tieners, leggen de twee uit Den Haag uit aan GFC Lifestyle.

“Wij zijn oud en wijs genoeg om zelf besluiten te nemen. Jongeren worden op steeds vroegere leeftijd volwassen en zijn veel beter op de hoogte van de gevaren om hen heen”.

“Met de komst van het internet en vooral sociale media zijn wij makkelijker in staat om de juiste levensrichtlijnen te krijgen”, menen ze.

Een maatschappelijk werkster uit de Hofstad is het niet eens met de zienswijze van de jongelingen. Naar haar zeggen overschatten veel jongens en meisjes hun denkcapaciteiten.

OOK INTERESSANT
Geen fikse ruzie binnen relatie betekent dat er geen liefde in het spel is

Tieners nemen volgens haar dikwijls ondoordachte beslissingen en hebben wel degelijk begeleiding van hun ouders of verzorgers nodig.

Ook de Europese topexpert Jonathan Clarke laat aan GFC weten het niet eens te zijn met de tienermeisjes.

Hij wijst ook erop dat de prefrontale cortex, dat is een gebied in het brein dat het nemen van besluiten, het plannen evenals de emoties reguleert, zich rond die leeftijd nog niet volledig heeft ontwikkeld.

Dat deel in de hersens is meestal pas volledig gerijpt als een mens rond de 25 jaar oud is en dus daadwerkelijk volwassen is.

Foto ter illustratie.