Meisjes in Suriname die op jonge leeftijd al bezig zijn met mannenrelaties beter opvoeden

GFC NIEUWSREDACTIE- Ouders in Suriname moeten veel meer nadruk leggen op het beschaafd opvoeden van hun jonge kindmeisjes.

Dat is dringend noodzakelijk om de negatieve spiraal in ons land te doorbreken.

Jonge meisjes in Suriname gaan vaker op zeer vroege leeftijd een liefdesrelatie aan met oudere mannen en hebben veelal financieel gewin als belangrijkste beweegreden.

Het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) vertelt aan GFC dat sommige ouders amper goede voorlichting op dit stuk geven aan hun kinderen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Advies aan Surinaamse mannen om ‘bezette’ vriendinnen of vrouwen met rust te laten

“Ouders hebben een opvoedende taak. Tienermeisjes zouden zich niet bezig moeten houden met het zoeken naar mannen omdat ze zo graag op een makkelijke wijze financiële vrijheid willen hebben. Die basis is helemaal verkeerd”.

“Kinderen moeten geleerd worden dat ze hun best moeten doen op school zodat ze in een later stadium een goede baan kunnen vinden en zelf hun geld kunnen verdienen”.

“Wat wij echter meemaken bij steeds meer jonge meisjes in Suriname is niet positief. Een relatie tussen de man en vrouw moet in eerste instantie altijd gebaseerd zijn op liefde en niet op geld”, aldus Jennifer Atmo die verbonden is aan het VrouwenCollectief.

Overige berichten