fbpx

“Meisjes heel jong weerbaar maken”

Dit zegt de directeur van de Women & Girls Empowerment Network, Sheila Mijnals. Wereldwijd zal er van 25 november tot en met 10 december extra aandacht gevraagd worden voor geweld tegen vrouwen en meisjes.

Deze 16 dagen hebben voornamelijk als doel het tegen gaan van geweld tegen vrouwen en meisjes, maar ook tracht men tijdens deze 16 dagen aandacht te besteden aan onder ander vrouwelijk leiderschap.

Mijnals vraagt op deze dag aandacht voor het trieste feit dat vrouwen anno 2017 nog steeds slachtoffer zijn van diverse vormen van geweld. Sommigen worden beroofd, in elkaar geslagen, sommigen verkracht en sommigen zelfs vermoord.

In augustus 2017 lanceerde zij in dit kader het BARI-project( Be Aware of Rape & Incest).

De bedoeling van dit project is om meisjes heel jong weerbaar te maken. Een onderdeel van dit project ‘zelfverdedigingstactieken aan vrouwen en meisjes’ wordt vandaag voortgezet op de Henry N. Hassankhan Scholengemeenschap Lelydorp.

Mijnals wijst erop dat als de aangevallen vrouwen of meisjes iets van zelfverdediging hadden afgeweten, de meeste van ze niet hulpeloos zouden zijn geweest toen ze aangevallen werden. Dan zouden ze misschien niet verkracht zijn, of vermoord. Met de eenvoudige maar uiterst effectieve technieken zelfverdediging hadden ze in ieder geval meer kans gehad.

OOK INTERESSANT
Behalve geen water uit de kraan nu ook geen stroom in delen Paramaribo- Noord

Tijdens de eendaagse workshops zelfverdediging voor vrouwen en meisjes proberen we je alerter te laten zijn op je omgeving en leren we je op een simpele manier hoe jij jezelf kunt verdedigen in geval van nood, haalt Mijnals aan.

De trainingen worden verzorgd door een team van pencak silat en taekwondo deskundigen onder leiding van Kirtie Algoe die pro-deo hun diensten aanbieden.

“Seksueel misbruik, verkrachting is een ernstige, verachtelijke misdaad, die zo krachtig en effectief mogelijk bestreden moet worden. Als voldoende vrouwen en vooral meisjes in een vroeg stadium weerbaar worden gemaakt, komen meer en meer aanvallers er hopelijk achter dat zij geen gemakkelijk slachtoffer vormen en zichzelf wel degelijk kunnen verdedigen”, besluit Mijnals. (GFC)