fbpx
Meisje verliest vermogen om te lopen, praten en eten na zeldzame herseninfectie

GFC NIEUWS- Een 11-jarig meisje dat thuis aankwam van een schoolreis met een lastige snotneus leed eigenlijk aan een zeldzame herseninfectie die haar ‘terug veranderde in een baby’.

Ffion Westwater uit Tydfil, Verenigd Koninkrijk, voelde zich niet lekker en had koorts na een driedaagse schooltrip en dachten haar ouders dat ze griep had.

Toen ze begon te braken en klaagde van ernstige hoofdpijn werd ze naar het ziekenhuis gebracht waar artsen haar verkeerd diagnosticeerde met gastro-enteritis, de verzamelnaam voor klachten die vaak veroorzaakt worden door maag-darmontstekingen en mocht ze naar huis.

Haar toestand verslechterde en spoedden de ouders zich weer naar het ziekenhuis. Uit een scan en andere tests bleek dat het meisje encephalitis, een ernstige herseninfectie had.

Haar toestand was zo erg dat ze het vermogen verloor om te praten, lopen en uit zichzelf te eten. Ze verbleef vier maanden in het ziekenhuis, nadat ze in juli 2018 werd opgenomen.

Na zes weken kregen de ouders te horen dat haar toestand mogelijk niet zal veranderen.

Maar op een middag ontdekte de moeder dat de ogen van het meisje haar bewegingen in de kamer volgden, iets dat ze niet kon doen sinds de diagnose.

Daags daarna begon ze enkele woorden te mompelen.

Na een 12-weken durende neuro-rehabilitatieprogramma, welke onder meer omvatte psycho- en spraaktherapie, krijgt ze langzaam haar spraak en beweging terug.

De ouders die ook een 23-jarige zoon hebben, geven toe dat het onmogelijk is om nu te zeggen dat Ffion volledig zal herstellen.

Meer gezondheidsnieuws

Slimme toiletten die kanker kunnen opsporen

GFC NIEUWS- Wetenschappers aan de Standord University in de VS hebben een toilet ontwikkeld dat ontlasting en urine analyseert op ziektes. Dikke vrouwen makkelijk slank…

Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers. Dikke vrouwen makkelijk slank met LC- methode van Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Dikke vrouwen makkelijk slank met…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Dikke vrouwen makkelijk slank met LC- methode van Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de…