fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Meisje verliest vermogen om te lopen, praten en eten na zeldzame herseninfectie

GFC NIEUWS- Een 11-jarig meisje dat thuis aankwam van een schoolreis met een lastige snotneus leed eigenlijk aan een zeldzame herseninfectie die haar ‘terug veranderde in een baby’.

Ffion Westwater uit Tydfil, Verenigd Koninkrijk, voelde zich niet lekker en had koorts na een driedaagse schooltrip en dachten haar ouders dat ze griep had.

Toen ze begon te braken en klaagde van ernstige hoofdpijn werd ze naar het ziekenhuis gebracht waar artsen haar verkeerd diagnosticeerde met gastro-enteritis, de verzamelnaam voor klachten die vaak veroorzaakt worden door maag-darmontstekingen en mocht ze naar huis.

Haar toestand verslechterde en spoedden de ouders zich weer naar het ziekenhuis. Uit een scan en andere tests bleek dat het meisje encephalitis, een ernstige herseninfectie had.

Haar toestand was zo erg dat ze het vermogen verloor om te praten, lopen en uit zichzelf te eten. Ze verbleef vier maanden in het ziekenhuis, nadat ze in juli 2018 werd opgenomen.

OOK INTERESSANT
Brokopondo blijft onrustig na bezoek autoriteiten

Na zes weken kregen de ouders te horen dat haar toestand mogelijk niet zal veranderen.

Maar op een middag ontdekte de moeder dat de ogen van het meisje haar bewegingen in de kamer volgden, iets dat ze niet kon doen sinds de diagnose.

Daags daarna begon ze enkele woorden te mompelen.

Na een 12-weken durende neuro-rehabilitatieprogramma, welke onder meer omvatte psycho- en spraaktherapie, krijgt ze langzaam haar spraak en beweging terug.

De ouders die ook een 23-jarige zoon hebben, geven toe dat het onmogelijk is om nu te zeggen dat Ffion volledig zal herstellen.