fbpx

Meisje van 11 jaar weggehaald bij moeder uit Commewijne wegens zelfdodingsgevaar

GFC NIEUWS- Een 11- jarig meisje dat woont in het district Commewijne is zondag met lichte dwang bij haar moeder weggehaald en overgebracht naar een andere woonlocatie bij haar in de buurt.

Het onfortuinlijk kind werd volgens haar vader stelselmatig geestelijk mishandeld door haar moeder, die volgens informatie een gokverslaafde is. De moeder van meerdere kinderen zou naar verluidt haar jongste dochter dagelijks om het minste en geringste uitschelden en haar inprenten dat ze een totaal mislukt geval is.

Bovendien werd het kind disproportioneel gebruikt voor huishoudelijke- en tuinwerkzaamheden en het koken.

De vader, die niet meer samenwoont met de vermeende mishandelaar, zegt dat hij heeft ingegrepen omdat zijn meisje hem vaker huilend belde en al begon te opperen dat ze liever uit het leven stapt.

BEKIJK OOK
Oplossingsgerichte aanpak probleem Brokopondo blijft uit, pakketten als zoethoudertjes

Jennifer Atmo, voorzitter van de G.H. Internationale vrouwenbeweging zegt aan GFC Nieuws dat er bemiddeld is in deze kwestie. Het meisje is nu ondergebracht bij haar grootmoeder van vaderszijde en er wordt naar een oplossing gezocht voor de problemen van de gokverslaafde.

De voorzitter doet een beroep op ouders om hun verantwoordelijk te nemen als het gaat om de opvoeding van hun kinderen.

“Ouders moeten hun frustraties niet afreageren op hun kleintjes, nog minder moeten ze hen steeds beledigen. Het steeds zeggen aan kinderen dat ze niets waard zijn is erg schadelijk voor hun vorming en is een vorm van mishandeling”, aldus Atmo.

Foto: Unsplash