fbpx
Meisje bij de geboorte verstoten door vader, omdat ze een deel van haar gezicht miste

GFC NIEUWS- Een meisje dat bij de geboorte een deel van haar gezicht miste, werd door haar vader verbannen vanwege haar beperking.

Yaroslava Oleinik had aangeboren gezondheidsproblemen en had geen neus en linkeroog.

De nu 17-jarige Yaroslava zegt dat haar ouders op de hoogte waren van haar conditie toen haar moeder in de verwachting was.

In gesprek met de media in Kazakhstan, zegt ze: “Mijn moeder heeft mij geaccepteerd, zoals ik ben en zorgt heel goed voor me.”

“Mijn vader verstootte mij vanaf de geboorte. Hij verliet het ziekenhuis toen mijn moeder van mij beviel. Wij hebben hem vanaf dat moment nooit meer gezien.”

De vader heeft haar moeder nooit financieel ondersteund.

Ondanks ze verstoten is door haar vader koestert Yaroslava geen wrokgevoelens en hoopt hem eens te ontmoeten voor een vriendelijk gesprek.

Pogingen via sociale media zijn tot nu onsuccesvol. “Ik maakte contact via Facebook, maar hij reageert niet op mijn berichten.”

Yaroslava leert momenteel zingen en zit op gitaarles. Ze hoopt eens een bekende artiest te worden, zodat ze enige
aandacht van haar vader zal krijgen.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…