fbpx

Meisje (8) op intencive care na ratteninfectie

Een 8-jarig meisje is herstellende van een ernstige infectie als gevolg van een bacteriële infectie veroorzaakt door ratten.

Het meisje belandde op de intensive care, nadat ze in contact kwam met de twee ratten die de familie als huisdieren heeft. Het kind werd afgelopen week met onder andere: hoge koorts, extreme huiduitslag, misselijkheid en hoofd, – en spierpijn met spoed gebracht naar het ziekenhuis.

Na een onderzoek concludeerden de artsen dat er sprake was van een bacteriële infectie veroorzaakt door de bacterie Streptobacillus moniliformis.

Deze organismen zijn meestal aanwezig in knaagdieren zoals ratten. Mensen raken geïnfecteerd door een beet of krab of door contact met de urine, ontlasting of het speeksel van knaagdieren of van dieren die van knaagdieren leven zoals honden, katten en varkens.

Het meisje had voor de infectie al een eczeem op haar hand. Volgens de artsen kwam de bacterie via de huidbeschadiging in haar bloed terecht.

Het kind dat woont in Californië (VS) reageert goed op de behandelingen en mag volgens de artsen in dat land spoedig naar huis.

Overige berichten