Meisje, 7, verliest beide benen nadat spoedeisende hulp haar naar huis stuurde met ‘buikgriep’

GFC NIEUWS- Een moeder roept ouders op om meer bewust te zijn van de symptomen van hersenvliesontsteking of meningitis nadat haar dochter beide benen moest laten amputeren.

Brogan-Lei Partridge was zeven jaar oud toen ze de potentieel dodelijke ziekte opliep tijdens een familievakantie.

Haar bezorgde ouders Craig en Aimee zeggen dat ze haar eerst brachten naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis met hevige buikgriep.

De moeder van vier kinderen vertelt: “we waren pas terug van een familiebreak toen ze geïnfecteerd werd met bacteriële Meningitis B. ze was pas zeven jaar oud.

“Ze was zichzelf niet. Ze gaf veel over.

“We brachten haar naar het ziekenhuis, maar ze werd naar huis gestuurd en had volgens de artsen slechts buikgriep.

“Ik kende de symptomen van Meningitis toen nog niet. Maar binnen drie uren nadat wij het ziekenhuis hadden verlaten, brachten we haar weer, omdat ze jeukende vlekken over haar lichaam kreeg.

“Toen we teruggingen, bevestigden de artsen dat het heel serieus was.”

Het meisje werd opgenomen op de intensive care.

Alhoewel de moeder de artsen verzocht om een andere manier te vinden om haar leven te redden, werd aangehaald dat het een situatie was van leven en dood en moest met spoed haar linkervoet worden geamputeerd.

“We waren blij en opgelucht dat ze gered was, maar enorm terneergeslagen dat ze haar linkervoet moesten amputeren.

“De schade werd aangericht binnen enkele uren, maar alleen de tijd zal uitwijzen hoeveel de ziekte haar leven heeft beïnvloed.

“Later kregen wij te horen dat ook haar rechtervoet geamputeerd moest worden.

“Toen wij eerst erachter kwamen dat ze haar benen zou verliezen, geloofden wij het niet.

“Ik wilde niet dat mijn kleine meid naar benen moest verliezen, maar dat was de enige optie.”

Vier jaren later en leert een dappere Brogan, nu 11 jaar, om weer zelfstandig te zijn.

Bekijk ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> Afslanksysteem Constantin werkt het beste volgens Amerikaans wetenschappelijk onderzoek

Meer gezondheidsnieuws

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Bekijk ook een ander interessant…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Bekijk ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> Afslanksysteem…

Wetenschappers verklaren waarom we hikken

GFC NIEUWS- In een nieuwe studie hebben wetenschappers van de Universiteit van Londen onthuld waarom we hikken, en waarom deze irritante gewoonte zo belangrijk is….