fbpx
Meisje, 16, bijna gestorven nadat anticonceptiepil bloedstolsels veroorzaakte in haar hersenen

GFC NIEUWS- Een tiener verloor bijna haar leven vanwege meerdere bloedstolsels in haar hersenen die volgens artsen veroorzaakt werden door een anticonceptiepil die ze gebruikte.

Lexie Nash, 16, werd in december 2017 door de schoolleiding naar huis gestuurd met hevige hoofd- en nekpijn, ongeveer vier weken nadat ze een andere anticonceptiepil, Marvelon, kreeg voorgeschreven.

24 uren daarna gaf het meisje steeds over en kon niet meer helder zien.

Artsen dachten eerst dat ze een hersenvliesontsteking had, maar een CT scan onthulde dat de oorzaak Cerebrale Veneuze Trombose (CVT), ook wel sinustrombose genoemd, was.

CVT is een zeldzame vorm van trombose die vooral bij jonge mensen voorkomt. Het gevolg is bloedstolsel in de aders van de hersenen, waardoor het bloed niet goed kan worden afgevoerd.

Haar ouders, Caroline, 38 en Paul, 47, warden door artsen geïnformeerd dat ze zich moesten voorbereiden op het ergste, maar na enkele weken herstelde het meisje en kon ze naar huis.

Ondanks haar progressie, heeft ze nog steeds last van duizeligheid, hoofdpijn, vermoeidheid en praat ze onduidelijk.

Lexie gebruikte al ruim negen maanden anticonceptiepillen om het hevige bloeden tijdens haar menstruatieperiode te beheersen.

Meer gezondheidsnieuws

Spruitkool goed voor bloedvaten

GFC NIEUWS- Het British Journal of Nutrition publiceerde deze week een studie van dokter Lauren Blekkenhorst waaruit blijkt dat Spruitkool (Brusselse spruiten) de kans op…

Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Dikke mensen slanken het makkelijkste…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de…