fbpx
Meisje, 16, bijna gestorven nadat anticonceptiepil bloedstolsels veroorzaakte in haar hersenen

GFC NIEUWS- Een tiener verloor bijna haar leven vanwege meerdere bloedstolsels in haar hersenen die volgens artsen veroorzaakt werden door een anticonceptiepil die ze gebruikte.

Lexie Nash, 16, werd in december 2017 door de schoolleiding naar huis gestuurd met hevige hoofd- en nekpijn, ongeveer vier weken nadat ze een andere anticonceptiepil, Marvelon, kreeg voorgeschreven.

24 uren daarna gaf het meisje steeds over en kon niet meer helder zien.

Artsen dachten eerst dat ze een hersenvliesontsteking had, maar een CT scan onthulde dat de oorzaak Cerebrale Veneuze Trombose (CVT), ook wel sinustrombose genoemd, was.

CVT is een zeldzame vorm van trombose die vooral bij jonge mensen voorkomt. Het gevolg is bloedstolsel in de aders van de hersenen, waardoor het bloed niet goed kan worden afgevoerd.

Haar ouders, Caroline, 38 en Paul, 47, warden door artsen geïnformeerd dat ze zich moesten voorbereiden op het ergste, maar na enkele weken herstelde het meisje en kon ze naar huis.

Ondanks haar progressie, heeft ze nog steeds last van duizeligheid, hoofdpijn, vermoeidheid en praat ze onduidelijk.

Lexie gebruikte al ruim negen maanden anticonceptiepillen om het hevige bloeden tijdens haar menstruatieperiode te beheersen.

Meer gezondheidsnieuws

Slimme toiletten die kanker kunnen opsporen

GFC NIEUWS- Wetenschappers aan de Standord University in de VS hebben een toilet ontwikkeld dat ontlasting en urine analyseert op ziektes. Dikke vrouwen makkelijk slank…

Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers. Dikke vrouwen makkelijk slank met LC- methode van Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Dikke vrouwen makkelijk slank met…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Dikke vrouwen makkelijk slank met LC- methode van Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de…