fbpx

Meisje, 15, geïsoleerd nadat ze haar haar roze verfde om ‘zichzelf op te vrolijken’

GFC NIEUWS- Een tienermeisje werd door de schoolleiding geïsoleerd, nadat ze haar hoofdhaar roze verfde om ‘zichzelf op te vrolijken’.

Savannah Sharp, 15, werd twee dagen geïsoleerd van haar klasgenoten, omdat ze zich niet had gehouden aan het reglement van de St Peter’s Academy, in Fenton, Groot-Brittannië.

Maar haar moeder beweert dat het besluit onrechtvaardig is, omdat de leerkrachten ervan op de hoogte zijn dat Savannah al enige tijd worstelde met depressie en recentelijk zichzelf begon te beschadigen als een manier om ermee om te gaan.

“Ze verfde haar haar om zichzelf op te vrolijken. Na twee of drie wasbeurten zou haar natuurlijke haarkleur weer zichtbaar worden, maar toen ze naar school ging werd ze voor twee dagen geïsoleerd,” zegt haar moeder Rachel Sharp.

BEKIJK OOK
Dode na botsing tussen truck en personenwagen

“Ze hebben haar letterlijk gestopt om te leren, terwijl ze binnenkort examens heeft. De school heeft mij opgedragen om het haar weer te verven in een natuurlijke kleur, maar ik weiger om dat te doen, omdat het een schending van een mensenrecht zou zijn. Mijn dochter mag zichzelf uiten op een manier waarin ze zich comfortabel voelt.

“De kleur van haar haar heeft geen impact op haar studie. Mensen met tatoeages en geverfd haar doen hun werk normaal; ze functioneren heel normaal.”

Rachel, 48, vreest dat dochter weer zal overgaan tot het beschadigen van zichzelf.