fbpx

Meisje, 13, sterft na zware epilepsieaanval veroorzaakt door ‘overmatig gebruik iPad’

GFC NIEUWS- De 13-jarige Lucia Berghella uit Melbourne, Australië, werd in maart dit jaar met spoed gebracht naar het ziekenhuis na een heftige epilepsieaanval, welke volgens de artsen werd veroorzaakt door overmatig gebruik van haar iPad en slaapgebrek.
Drie jaar voor haar dood kreeg het meisje vaker kleinere aanvallen, maar volgens de artsen was er niets bijzonders aan de hand, schrijft Mirror.
Op 29 maart kreeg het meisje een heftige aanval in haar slaap, waarna haar ouders haar naar het ziekenhuis brachten. Weer beweerden de artsen dat het te maken had met slaapgebrek en overmatig gebruik van haar iPad en mocht ze naar huis.
Een week daarna trof de moeder Lucia levenloos in haar bed aan. Ze kon niet worden gereanimeerd. Sectie op het lijk kon geen concrete doodsoorzaak vaststellen.
De moeder heeft het sectierapport opgestuurd voor een gespecialiseerde neuroloog, die zegt dat Lucia stierf als gevolg van ‘Sudden Unexpected Death in Epilepsy (SUDEP)’. Deze term wordt gebruikt voor het plotselinge overlijden van iemand met epilepsie, waarbij er ondanks uitgebreid onderzoek geen doodsoorzaak wordt vastgesteld.

BEKIJK OOK
Door wateroverlast getroffen gemeenschappen in Para getroffen krijgen voedselpakket