fbpx
Meisje, 13, sterft na zware epilepsieaanval veroorzaakt door ‘overmatig gebruik iPad’

GFC NIEUWS- De 13-jarige Lucia Berghella uit Melbourne, Australië, werd in maart dit jaar met spoed gebracht naar het ziekenhuis na een heftige epilepsieaanval, welke volgens de artsen werd veroorzaakt door overmatig gebruik van haar iPad en slaapgebrek.

Drie jaar voor haar dood kreeg het meisje vaker kleinere aanvallen, maar volgens de artsen was er niets bijzonders aan de hand, schrijft Mirror.

Op 29 maart kreeg het meisje een heftige aanval in haar slaap, waarna haar ouders haar naar het ziekenhuis brachten. Weer beweerden de artsen dat het te maken had met slaapgebrek en overmatig gebruik van haar iPad en mocht ze naar huis.

Een week daarna trof de moeder Lucia levenloos in haar bed aan. Ze kon niet worden gereanimeerd. Sectie op het lijk kon geen concrete doodsoorzaak vaststellen.

De moeder heeft het sectierapport opgestuurd voor een gespecialiseerde neuroloog, die zegt dat Lucia stierf als gevolg van ‘Sudden Unexpected Death in Epilepsy (SUDEP)’. Deze term wordt gebruikt voor het plotselinge overlijden van iemand met epilepsie, waarbij er ondanks uitgebreid onderzoek geen doodsoorzaak wordt vastgesteld.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…