fbpx

Meisje (13), ontvoerd, gedwongen te trouwen met 44- jarige man, christelijk geloof los te laten en moslima te worden

GFC NIEUWS- Een meisje van 13 jaar werd eerder deze maand door een 44- jarige man ontvoerd, gedwongen om van het christelijk geloof over te stappen naar de islam en vervolgens met hem te trouwen.

Arzoo Raja werd uit haar ouderlijk huis in Karachi, Pakistan weggerukt door haar ontvoerder, die twee dagen later een huwelijksakte voorlegde waarin stond dat ze 18 jaar oud was.

Een Pakistaanse rechtbank bekrachtigde het huwelijk nadat haar man kon “bewijzen” dat ze zich uit vrije wil bekeerde tot de islam, meldt thesun.

De tiener, die werd meegenomen toen haar ouders aan het werk waren, probeerde tijdens de hoorzitting naar haar moeder te rennen, maar de “echtgenoot” hield haar stevig vast om haar tegen te houden. Haar ouders, die hun baan zijn kwijtgeraakt en sinds haar verdwijning worden bedreigd door ontvoerders, hebben een geboorteakte waaruit blijkt dat ze pas 13 jaar is. De rechtbank heeft deze echter genegeerd.

OOK INTERESSANT
122 militairen bevorderd naar hogere rang

Heel vaak worden jonge meisjes in Pakistan bedreigd om verklaringen af ​​te leggen voor de rechtbank dat ze uit eigen vrije wil zijn getrouwd en zich hebben bekeerd tot de islam.

Volgens critici is het triest dat de Pakistaanse politie en rechtbanken hun eigen wetten en internationale normen niet hebben gerespecteerd, vooral in gevallen van gedwongen bekeringen en huwelijken.

Vanaf 2017 kunnen mannen in Pakistan die zich schuldig maken aan kinderhuwelijken tot 10 jaar gevangenisstraf krijgen. Deze wet wordt echter ontweken door de geboorteakten te vervalsen en kinderen en hun verwanten ernstig te bedreigen.

Klik ook op de link hieronder voor een reportage over de ontvoering van de tiener.