fbpx
Meisje (13), ontvoerd, gedwongen te trouwen met 44- jarige man, christelijk geloof los te laten en moslima te worden

GFC NIEUWS- Een meisje van 13 jaar werd eerder deze maand door een 44- jarige man ontvoerd, gedwongen om van het christelijk geloof over te stappen naar de islam en vervolgens met hem te trouwen.

Arzoo Raja werd uit haar ouderlijk huis in Karachi, Pakistan weggerukt door haar ontvoerder, die twee dagen later een huwelijksakte voorlegde waarin stond dat ze 18 jaar oud was.

Een Pakistaanse rechtbank bekrachtigde het huwelijk nadat haar man kon “bewijzen” dat ze zich uit vrije wil bekeerde tot de islam, meldt thesun.

De tiener, die werd meegenomen toen haar ouders aan het werk waren, probeerde tijdens de hoorzitting naar haar moeder te rennen, maar de “echtgenoot” hield haar stevig vast om haar tegen te houden. Haar ouders, die hun baan zijn kwijtgeraakt en sinds haar verdwijning worden bedreigd door ontvoerders, hebben een geboorteakte waaruit blijkt dat ze pas 13 jaar is. De rechtbank heeft deze echter genegeerd.

Heel vaak worden jonge meisjes in Pakistan bedreigd om verklaringen af ​​te leggen voor de rechtbank dat ze uit eigen vrije wil zijn getrouwd en zich hebben bekeerd tot de islam.

Volgens critici is het triest dat de Pakistaanse politie en rechtbanken hun eigen wetten en internationale normen niet hebben gerespecteerd, vooral in gevallen van gedwongen bekeringen en huwelijken.

Vanaf 2017 kunnen mannen in Pakistan die zich schuldig maken aan kinderhuwelijken tot 10 jaar gevangenisstraf krijgen. Deze wet wordt echter ontweken door de geboorteakten te vervalsen en kinderen en hun verwanten ernstig te bedreigen.

Klik ook op de link hieronder voor een reportage over de ontvoering van de tiener.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…