fbpx
Facebook Pagelike Widget

Meisje (12) gedwongen om te trouwen met 45-jarige man

GFC NIEUWS- Een 12-jarig meisje werd door haar adoptiemoeder verplicht om te trouwen met een 33 jaar oudere man.

De biologische ouders werden pas achteraf op de hoogte gebracht en zijn woedend. Het huwelijk vond vier weken geleden plaats in Banyuwangi, een dorp in Java (Indonesië).

De adoptiemoeder van het meisje dwong haar daartoe omdat de man haar schoolgeld en dokterskosten altijd had betaald. De adoptiemoeder, die tevens haar tante is, vond het huwelijk een billijke regeling om de man ‘terug te betalen’. Het meisje is tevens de vierde vrouw van de man.

De biologische ouders van het meisje zijn niet te spreken over de uithuwelijking. Ze dienden een klacht in bij de politie. “De biologische ouders hebben het huwelijk niet aanvaard. Het werd voltrokken zonder hun toestemming”, vertelt een bron binnen de familie in Daily Mirror.

De familie van het meisje wil dat de man aangeklaagd wordt voor het schenden van de huwelijkswetgeving en mogelijke verkrachting van het slachtoffer. De politie onderzoekt de zaak.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…