fbpx

Meisje (11) Paramaribo- Noord tijdens Kerstdagen huilend uit huis gezet

GFC NIEUWS- Een meisje van 11 jaar oud dat woont in het noorden van Paramaribo moet vanwege ernstige bedreigingen noodgedwongen de Kerstdagen buiten haar eigen familieomgeving doorbrengen. Het kind werd donderdagmiddag huilend weggebracht.

De stiefvader van het meisje is sinds enkele maanden gaan samenwonen met haar moeder. De vrouw heeft in totaal drie kinderen.

GFC Nieuws verneemt echter dat de 11- jarige, de oudste van de kinderen, helemaal niet overweg kan met de nieuwe man in huis en dat er al vaker ernstige strubbelingen zijn geweest tussen haar en de stiefvader.

De voorzitter van de vrouwenbeweging van de G.H. International Foundation, Jennifer Atmo, was vorige maand al benaderd om te bemiddelen in deze kwestie. De interventie leek in eerste instantie succesvol te zijn. Echter blijkt nu dat de stiefvader na drankgebruik vaker ernstige bedreigingen richting het meisje heeft geuit.

BEKIJK OOK
MZ en PAHO slaan handen in elkaar voor malariapreventie Triogebieden

“Wij hebben voor de zekerheid inderdaad besloten om het meisje voorlopig bij een vriendin van de moeder te laten slapen aangezien de moeder kiest voor haar nieuwe vriend. Dat is beter voor de veiligheid van de kleine. De moeder staat er helaas niet open voor haar vriend te vragen elders te gaan logeren”, aldus Atmo.

Na de feestdagen zullen er diepgaandere gesprekken worden gevoerd met de moeder en stiefvader. Volgens Atmo is het vrijwillig vertrek van de stiefvader uit het huis de enige goede optie. Maar dan moeten beide volwassenen dat ook inzien.

Volgens informatie is de moeder van het slachtoffertje financieel afhankelijk van de stiefvader onder meer omdat de biologische vaders van haar drie kinderen helemaal niet in beeld zijn.