fbpx

Meisje (10) verkracht door groep militairen en politiecommissaris. Nu vertelt ze haar verhaal

Nyaruach was slechts 10 jaar oud toen ze werd verkracht: eerst door een groep militairen en daarna een politiecommissaris. En nu 25 jaren verder, vertelt ze haar verhaal om andere meisjes en vrouwen te empoweren.

Nyaruach is 1 van de duizenden meisjes die slachtoffer was van verkrachting tijdens de gruwelijke en bloedige oorlog in Sudan.

Nyaruach was slechts 4 jaar oud toen haar ouders werden vermoord. De zangeres is nu 35 jaar oud en woont in een vluchtelingenkamp in Kenya met haar twee kinderen. “De wereld moet weten wat wij allemaal hebben moeten doorstaan”, vertelt Nyaruach in een documentaire.

Ze bracht eerder dit jaar samen met haar broer een album uit, waarin het verhaal van de meisjes, vrouwen en families in Sudan tijdens de oorlog wordt bezongen. “Sommige lijken werden gewoon in de rivier gegooid, omdat die talrijk waren. Stel je eens: je bent slechts 7 jaar oud en je bent midden in het slagveld. Ik ben het aantal keren dat ik ben verkracht, vergeten”.

BEKIJK OOK
VHP waarschuwt voor neppe Facebookpagina ‘VHP Media Commissie’

Nyaruach en haar broer treden later dit jaar op tijdens een concert in Engeland. “Ik wil een stem zijn voor meisjes en vrouwen; voor alle kinderen”, zegt Nyaruach.