fbpx
Meetmoment buurtontwikkeling- en vormingswerk district Para

Het Onder Directoraat Jeugdcentra van het ministerie van Sport en Jeugdzaken heeft op zaterdag 28 maart aanstaande een meetmoment van het project buurtontwikkeling- en vormingswerk te Powaka in het district Para.

Tientallen jeugdigen in de leeftijdscategorie 6 tot en met 24 jaar van Powaka, Matta, Piere Kondre, Bernarddorp, Onverwacht,

Wit Santie, Paranam en Osembo zullen participeren aan deze activiteit. Het programma zal onder andere omvatten: Podiumkunsten (culturele optredens), Handicraft workshops, een Expositie van creatieve werkstukken, Sport en spel.

Het project buurtontwikkeling- en vormingswerk is in 2013 gelaunched door het Onder Directoraat Jeugdcentra en heeft als doel het vormen van jeugdigen van voornamelijk kansarme buurten buiten schooltijd door: het bevorderen van hun culturele en creatieve vermogens, het bevorderen van hun talenten, het bevorderen van de beoefening van sport en spel, het zorgdragen voor informatie en voorlichting over relevante maatschappelijke vraagstukken.

Om de resultaten in de diverse districten en buurten te meten worden er meetmomenten ingebouwd. Met name in Para zijn er goede resultaten geboekt. In de voornoemde dorpen wordt in het kader van het project succesvol aandacht besteed aan cultuuroverdracht.

De jeugdigen leren onder andere traditionele klederdrachten en sieraden vervaardigen van duurzaam materiaal uit het milieu. Verder ook nog muzikale vorming in de vorm van blokfluit- en gitaarlessen.

Vanwege het succes en het enthousiasme onder de doelgroep wordt het buurtontwikkeling- en vormingswerk ook in 2015 voortgezet, zegt het ministerie in een persbericht.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.