fbpx
Meerdere VOS-scholen slachtoffer inbraak

GFC NIEUWS- De afgelopen weken zijn een aantal middelbare scholen het doelwit geworden van inbrekers.

Het ICT-lokaal van het Surinaams Pedagogisch Instituut (SPI) is nagenoeg leeggehaald.

Diverse apparatuur zijn ook weggedragen bij het VWO 4 en de AMS. Inbraakpogingen bij het Schakelinstituut Middelbaar Onderwijs en IMEAO 2 mislukten.

De overheidsbewaking op de scholen laat te wensen over en particuliere bewakingsbedrijven hebben hun dienstverlening gestaakt, vanwege achterstallige betalingen.

De schade is enorm en is het VOS-Directeurenberaad bezorgd dat dit de herstart van het onderwijs op de scholen zal bemoeilijken.

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is op de hoogte van de inbraken. De zaak wordt door de politie onderzocht. Het is niet duidelijk als er aanhoudingen zijn geweest.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…