Meer persoonlijke beschermingsmiddelen voor Volksgezondheid

GFC NIEUWS- Alibaba, het mega online shopping bedrijf in China heeft een aantal persoonlijke beschermingsmiddelen via de Chinese Ambassade in Suriname gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid ter ondersteuning van de acties tegen het verder verspreiden van het COVID-19 virus.
De donatie bestaat uit 2 beademingsapparaten, 30.000 chirurgische mondmaskers en 2000 COVID-19 testen. Minister Antoine Elias is zeer ingenomen met de geste, vooral vanwege de vriendschappelijke relatie die Suriname heeft met China.
De Chinese Ambassadeur in Suriname, Liu Quan, benadrukte dat hij de Surinaamse minister van Volksgezondheid heeft geobserveerd en moet zeggen dat de regering een goede job doet in de bestrijding tegen het COVID-19 virus. Hij is verder van mening dat de vriendschappelijke band die China en Suriname hebben, één is van reciprociteit.
Suriname heeft de Chinese regering met beschermingsmiddelen bijgestaan in hun strijd tegen het COVID-19 virus en dit doet de Chinese overheid op haar beurt ook naar de Surinaamse regering toe. Suriname en China zijn solidair in de strijd tegen het virus en de relatie is er een van gemeenschappelijk vertrouwen en ondersteuning, aldus ambassadeur Liu Quan. De Chinese ambassadeur zegt met deze geste hun dankbaarheid en solidariteit aan de Surinaamse regering te willen tonen.
Ook de Chinese vereniging in Suriname, Surinamese Chinese United Association (SCUA), toonde haar solidariteit. Zij overhandigden ook enkele persoonlijke beschermingsmiddelen aan het ministerie van Volksgezondheid.
De voorzitter van de vereniging Li Xue Xiong, zegt dankbaar te zijn voor de ondersteuning die de Surinaamse regering heeft gegeven aan China in de strijd tegen het COVID-19 virus en willen op hun beurt als Surinaamse Chinezen ook een bijdrage leveren aan de strijd tegen het virus in Suriname. De donatie van SCUA bestaat uit 9.500 mondmaskers en 50 coveralls.
Minister Elias is zowel de Chinese regering als de Chinese gemeenschap in Suriname dankbaar voor hun ondersteuning in het COVID-19 gebeuren.

Overige berichten