fbpx

Meer ondersteuning om ‘kleine ondernemers’ door coronacrisis heen te helpen

INGEZONDEN– De impact van de coronacrisis op startende ondernemers en ondernemers met weinig personeel bleek het afgelopen jaar een stuk groter dan op gevestigde ondernemers en ondernemers met veel personeel.

Niet alleen in het buitenland, maar ook in Suriname hebben ondernemers het enorm moeilijk. Om hun hoofd boven water te houden, hevelden een groot deel van de ondernemers geld over van hun privé- naar hun zakelijke rekening. Vooral horecaondernemers en kleinschalige retailers hebben het op dit moment erg zwaar.

Opmerkelijk is wel dat hoewel kleinschalige ondernemers zwaar onder druk staan, zij met nieuwe initiatieven kwamen om alsnog tot goede bedrijfsresultaten te komen, maar dat heeft tot dusverre niet het gewenste effect.

In gesprek met kleinondernemers geven die aan dat meer inkomstenondersteuning nodig is om ze door de coronacrisis heen te helpen. Dat geldt vooral voor de zwaar getroffen sectoren, zoals de horeca en de detailhandel, en voor starters en ondernemers zonder personeel.

BEKIJK OOK
Politie: het wegnemen van straatputdeksels is strafbaar

Intussen is bekend dat er een tweede onlineregistratie komt voor personen en bedrijven die getroffen zijn door de coronapandemie. Zij kunnen na screening in aanmerking komen voor een financiële ondersteuning door de Surinaamse overheid.

In de eerste week in maart zullen personen en bedrijven die zich tijdens de eerste periode hebben geregistreerd en door de selectie heen zijn, hun uitkering ontvangen.

De Stem

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: De noodzaak om na te denken over onderwijs na Covid-19