fbpx
Meer maatregelen om coronavirus buiten Suriname te houden

GFC NIEUWS- Teneinde ons land te vrijwaren van het coronavirus heeft het ministerie van Volksgezondheid enkele nieuwe maatregelen getroffen.

Reizigers (niet ingezetenen), die de afgelopen 14 dagen in China zijn geweest, zullen vanaf nu niet worden toegelaten tot het Surinaams grondgebied. Deze regeling geldt zowel voor bemanningsleden als passagiers.

Ingezetenen die op terugreis zijn van de risicogebieden (China), zullen na aankomst 14 dagen in quarantaine worden geplaatst.

Reizigers zullen als onderdeel van de verhoogde controlemaatregelen door de immigratieambtenaren gevraagd worden naar hun reisgeschiedenis.

Het reizigerspubliek wordt uitdrukkelijk geadviseerd niet af te reizen naar de risicogebieden en de nodige voorzorgsmaatregelen in acht te nemen.

De gemeenschap wordt aangemoedigd de volgende routinematige, maar effectieve virus verspreidende preventieve maatregelen in acht te nemen:

– Was uw handen met zeep en water of gebruik een hand desinfecterend middel op alcoholbasis;

– Bedek neus en mond met een tissue bij hoesten of niezen;

– Hoest en nies in de boeg van de elleboog indien er geen tissue beschikbaar is;

– Vermijd nauw contact met mensen met griep symptomen en volg nauwlettend de nieuwsberichten van officiële kanalen.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.