fbpx

Meer geld en een goede gezondheid in 2022 op prioriteitenlijst van Surinaamse gezinnen

GFC NIEUWSREDACTIE – In het nieuwe jaar 2022 hopen Surinaamse huishoudens vooral meer geld te verdienen en over te houden om leuke dingen daarmee te doen.

Ook het behouden of het najagen van een goede gezondheid staat op hun prioriteitenlijst.

Dat is althans de uitkomst van een mini-enquête die deze week is uitgevoerd door het Internationaal VrouwenCollectief (KIVC).

Het KIVC laat aan GFC Nieuws weten dat in totaal 25 middenstandsgezinnen uit Paramaribo, Wanica, Commewijne en Nickerie telefonisch zijn ondervraagd over hun belangrijkste wensen voor het komend jaar.

Uit de ministeekproef komt duidelijk naar voren dat de huishoudens zich in 2021 het meest zorgen hebben gemaakt over hun eigen financiële positie en de toenemende koopkrachtachteruitgang.

Een merendeel hoopt dat de maatregelen die worden getroffen door de Surinaamse regering uiteindelijk ervoor zullen zorg dragen dat er meer besteedbaar inkomen voor de gemiddelde burger wordt gecreëerd, maar voegt er direct aan toe daarin weinig vertrouwen te hebben.

BEKIJK OOK
Ondernemers op berm Leo Eliaserstraat worden niet ontruimd

LEPTOZ GEMBERSLANK 5X GECONCENTREERD VOOR EEN KRACHTIGE VETVERBRANDING EN OPTIMALE SPIJSVERTERING! VERKRIJGBAAR BIJ CONSTANTIN EN DA DROGIST

Haast alle ondervraagden beweren volgens het KIVC alleen op eigen kracht meer geld te kunnen genereren en overhouden door onder meer zelf te ondernemen en extra werkjes aan te nemen.

Uit een eerder onderzoek van het Internationaal VrouwenCollectief kwam al naar voren dat het vertrouwen van burgers in de regering Santokhi- Brunswijk langzaam maar zeker aan het afbrokkelen is.