Drama: meer dan een miljoen doden in India de komende 100 dagen, zegt epidemioloog

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- India stevent af op een vreselijk menselijk drama.  Dr. Eric Feigl- Ding, die bekend staat als een van de beste epidemiologen wereldwijd, heeft zijn schrikbarende prognose vrijgegeven.

De Amerikaanse topexpert zegt in gesprek met NDTV dat er rond 1 augustus dit jaar tenminste 1 miljoen coronadoden te betreuren zullen zijn in het land.

“Maar dat is nog een zeer conservatieve berekening, deze cijfers zijn nog op basis van onderrapportage. Wij moeten er sterk rekening mee houden dat het aantal coronadoden tegen die periode kan  liggen rond de 3 tot 4 miljoen”, aldus dr. Feigl- Ding.

BEKIJK OOK GFC NIEUWS: Maak in vredesnaam de ramen open van alle kantoren en zaken om coronabesmettingen tegen te gaan!

De nieuwe B1617 – variant die besmettelijker en veel gevaarlijker is wordt door deskundigen verantwoordelijk gehouden voor de explosieve groei van het aantal besmettingen, zieken en doden. Deze variant treft ook baby’s, kinderen en jongvolwassenen.

Intussen hebben verschillende landen waaronder het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Nederland en Duitsland met spoed hulpprojecten op gang gebracht. India heeft een ernstig tekort aan medische hulpmiddelen waaronder medicinale zuurstof.

Overige berichten