fbpx
Meer dan 6000 lichamen massamoord gevonden in massagraf Burundi

GFC NIEUWS- In zes massagraven in Burundi zijn de lichamen aangetroffen van ruim 6000 slachtoffers van een massamoord.

De graven werden ontdekt in de provincie Karusi, waar in opdracht van de waarheids- en verzoeningscommissie van het Afrikaanse land wordt gezocht naar slachtoffers.

Het is de grootste vondst sinds de regering besloot tot een landelijke zoektocht naar massagraven met daarin slachtoffers van de etnische conflicten tussen Hutu’s en Tutsi’s.

De waarheidscommissie in Burundi heeft tot dusver 4000 massagraven in kaart gebracht. Daarin zijn 142.000 slachtoffers gevonden.

Bij het etnisch geweld in het land kwamen circa 300.000 mensen om het leven.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.