Meer dan 42 kg cocaïne onderschept in exportcontainers met bami en stroop, ondernemer aangehouden

De douane heeft dinsdag bij een controle gestuit op meer dan 42 kg cocaïne die verborgen zat aan de onderkant van twee 20 voet containers. Deze containers werden gecontroleerd, aangezien er bami en stroop zou worden ingeladen voor de export.

De 47-jarige ondernemer Feroskhan Sh. is in deze zaak aangehouden en in verzekering gesteld. Hij verklaarde dat hij de containers bij een verschepingsbedrijf heeft ingehuurd en niks van de drugs af weet.

Tijdens de controle merkten de douaniers op dat onder beide containers twee extra balken waren bevestigd. Eén van de balken werd geboord om na te gaan wat erin zat. Een witte substantie die eruit kwam werd getest. De test wees uit dat het om drugs ging.

De containers werden overgebracht naar het Jules Sedney Nieuwe Havencomplex en de narcoticabrigade van het Korps Politie Suriname werd ingeschakeld.
Met behulp van de brandweer zijn de vier balken verwijderd onder de twee containers.

In de balken, die hol van binnen zijn, waren ijzeren cilinders geplaatst waarin de drugs was verstopt. In totaal zijn er 44 ijzeren cilinders uit de ijzeren balken gehaald. De drugs heeft een totaal gewicht van 42.400 gram.

De narcoticabrigade onderzoekt deze zaak verder.

Overige berichten