fbpx

Meer dan 250 aanmeldingen voor online workshop ‘Basis Project Schrijven’

GFC NIEUWS- De eerste online workshop ‘Basis Projectschrijven’ heeft vorige week plaatsgevonden, gefaciliteerd door de ALL Suriname Chapter.
Met meer als 250 aanmeldingen was de organisatie genoodzaakt om de online workshop op te splitsen in twee herhaalsessies, waarvan de 2e op 3 oktober plaatsvond.
Duidelijk is dat er veel belangstellnig is voor dit onderwerp, maar ook dat er heel wat Surinamers zijn die graag de handen uit de mouwen willen steken om ook in deze tijd zelf zaken te ondernemen. Dit schetst een positief beeld.
Een 3e (gratis) online workshop ‘Less Stuff, More Happiness’ werd gehouden op 29 september. Aanmelden is nog mogelijk en kan via de Facebookpagina van de organisatie.
De ALL Suriname Chapter is gelanceerd in Juli van dit jaar en wordt gepionierd door 14 Surinaamse vrouwen, bijeengebracht door de Chapter Chair, Ashna Mahepal. De organisatie maakt deel uit van de Global ALL Ladies League (ALL) die circa 100.000 leden verspreid heeft over 150 landen.
De Women Economic Forum (WEF) is een van de werkarmen van de organisatie, die haar leden de mogelijkheid biedt om op globaal niveau te netwerken en te bundelen voor zaken die vrouwen versterken, vrouwelijk ondernemerschap bevorderen alsook het welzijn van allen in het algemeen door middel van het stimuleren van vrouwelijk leiderschap.
In de afgelopen WEF (gehost vanuit Bangalore City, India) hebben leden van de Suriname Chapter als participant deelgenomen aan enkele van de panelsessies. Vanwege de Covid-19 situatie was het de 1e Digitale Summit. Voorgaande jaren kwamen de vrouwen uit diverse landen fysiek bijeen in een gast land.
De Suriname Chapter richt zich in op 2 algemene prioriteitsgebieden: educatie en ondernemerschap (social- & business entrepreneurship) met vrouwen als primaire doelgroep.
De pionierende groep zit aan voor een periode van circa 1 jaar en bestaat verder uit: Andjenie Pooran; Anushka Ramessar-Gopalrai, Ashna Chan-Jessurun, Chantal Landburg, Chiquita Margaret-Resomardono, Florence Sitaram-Tjin A Soe, Gail Meyer, Lilian Maria Wiebers, Marion Stekkel-Vroom, Monique Jules, Natalie Accord-Liu, Ornella Naarden en Priscilla Abhilakh Missier. Elk van de dames is de chairperson van een specifiek geografisch gebied in Suriname en heeft een focus gebied(en) waarbinnen zij activiteiten c.q. projecten zal uitvoeren.
De middelen voor de projecten zullen komen van o.a. fundraisingsactiviteiten, donaties, geschenken, sponsoringsaanvragen, grant writing acties, eigen inbreng en het eigen netwerk en/of te identificeren project partners.
Vrouwen die interesse hebben om geaffilieerd te worden met de organisatie kunnen uitkijken naar de updates op de Facebookpagina van de ALL Suriname Chapter.
Lidmaatschap tot ALL geschied op basis van nominatie. Aan het einde van de zittingsperiode zullen de dames elk een opvolger nomineren. Dit is niet alleen belangrijk voor de continuering van activiteiten en de ALL chapter in Suriname, maar zal ook ervoor zorgen dat de groep blijft groeien en meer vrouwen de kans zullen krijgen om gebruik te maken van de mogelijkheden die het (internationaal) ALL netwerk biedt.

BEKIJK OOK
STVS overhandigt ingezameld bedrag symbolisch aan ROS