fbpx
Meer dan 250 aanmeldingen voor online workshop ‘Basis Project Schrijven’

GFC NIEUWS- De eerste online workshop ‘Basis Projectschrijven’ heeft vorige week plaatsgevonden, gefaciliteerd door de ALL Suriname Chapter.

Met meer als 250 aanmeldingen was de organisatie genoodzaakt om de online workshop op te splitsen in twee herhaalsessies, waarvan de 2e op 3 oktober plaatsvond.

Duidelijk is dat er veel belangstellnig is voor dit onderwerp, maar ook dat er heel wat Surinamers zijn die graag de handen uit de mouwen willen steken om ook in deze tijd zelf zaken te ondernemen. Dit schetst een positief beeld.
Een 3e (gratis) online workshop ‘Less Stuff, More Happiness’ werd gehouden op 29 september. Aanmelden is nog mogelijk en kan via de Facebookpagina van de organisatie.

De ALL Suriname Chapter is gelanceerd in Juli van dit jaar en wordt gepionierd door 14 Surinaamse vrouwen, bijeengebracht door de Chapter Chair, Ashna Mahepal. De organisatie maakt deel uit van de Global ALL Ladies League (ALL) die circa 100.000 leden verspreid heeft over 150 landen.

De Women Economic Forum (WEF) is een van de werkarmen van de organisatie, die haar leden de mogelijkheid biedt om op globaal niveau te netwerken en te bundelen voor zaken die vrouwen versterken, vrouwelijk ondernemerschap bevorderen alsook het welzijn van allen in het algemeen door middel van het stimuleren van vrouwelijk leiderschap.

In de afgelopen WEF (gehost vanuit Bangalore City, India) hebben leden van de Suriname Chapter als participant deelgenomen aan enkele van de panelsessies. Vanwege de Covid-19 situatie was het de 1e Digitale Summit. Voorgaande jaren kwamen de vrouwen uit diverse landen fysiek bijeen in een gast land.
De Suriname Chapter richt zich in op 2 algemene prioriteitsgebieden: educatie en ondernemerschap (social- & business entrepreneurship) met vrouwen als primaire doelgroep.

De pionierende groep zit aan voor een periode van circa 1 jaar en bestaat verder uit: Andjenie Pooran; Anushka Ramessar-Gopalrai, Ashna Chan-Jessurun, Chantal Landburg, Chiquita Margaret-Resomardono, Florence Sitaram-Tjin A Soe, Gail Meyer, Lilian Maria Wiebers, Marion Stekkel-Vroom, Monique Jules, Natalie Accord-Liu, Ornella Naarden en Priscilla Abhilakh Missier. Elk van de dames is de chairperson van een specifiek geografisch gebied in Suriname en heeft een focus gebied(en) waarbinnen zij activiteiten c.q. projecten zal uitvoeren.

De middelen voor de projecten zullen komen van o.a. fundraisingsactiviteiten, donaties, geschenken, sponsoringsaanvragen, grant writing acties, eigen inbreng en het eigen netwerk en/of te identificeren project partners.

Vrouwen die interesse hebben om geaffilieerd te worden met de organisatie kunnen uitkijken naar de updates op de Facebookpagina van de ALL Suriname Chapter.

Lidmaatschap tot ALL geschied op basis van nominatie. Aan het einde van de zittingsperiode zullen de dames elk een opvolger nomineren. Dit is niet alleen belangrijk voor de continuering van activiteiten en de ALL chapter in Suriname, maar zal ook ervoor zorgen dat de groep blijft groeien en meer vrouwen de kans zullen krijgen om gebruik te maken van de mogelijkheden die het (internationaal) ALL netwerk biedt.

Meer nieuws

101 personen geswabt, 98 Covid-negatief

GFC NIEUWS- Afgelopen etmaal zijn 101 Covid-testen uitgevoerd. 98 personen testten negatief. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

A-20: Het patroon van patronage

GFC NIEUWS- De benoeming van de First Lady in verschillende functies heeft voor grote beroering gezorgd. En terecht, want het is een schandelijke zaak. Dikke…

Winnaars Web Development Challenge 2020 bekend

GFC NIEUWS- De Datasur National Web Development Challenge 2020 is al achter de rug. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Ingezonden| Hoe is het in Godsnaam mogelijk?

GFC NIEUWS- Onder referentienummer 020028, gedagtekend 15 september 2020 werd door een officiële instantie, met name Het Honorair Consulaat van de Republiek Suriname in Nederland,…

Ramdin lanceert VN week in Suriname

GFC NIEUWS- Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft de VN week gelanceerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af…

Goede afspraken tussen Suriname en Guyana

GFC NIEUWS- Bij het recente ministerieel bezoek aan Guyana zijn goede afspraken gemaakt die binnen niet al te lange tijd verder zullen worden uitgewerkt. Dikke…

Actieve Covid-19 verder gedaald naar 79

GFC NIEUWS- Het aantal actieve Covid-19-gevallen in Suriname is 79. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Teveel zoetmakers nu ook gelinkt aan ADHD

GFC NIEUWS- Het gebruik van teveel fructose ( zoetmakers) wordt nu ook gelinkt aan ADHD( (attention deficit hyperactivity disorder), ook wel aandachtstekort-hyperkinetische stoornis of aandachtstekort-hyperactiviteitstoornis…

De waardigheid van vrouwen

GFC NIEUWS- Onmenselijke vormen van huiselijk geweld waarbij vrouwen het zelfs met de dood moeten bekopen, lijken vandaag de dag geen uitzondering meer te zijn….

CBB speelt in op klachten burgerij

GFC NIEUWS- Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) heeft kennisgenomen van de vele klachten van de burgerij met betrekking tot haar dienstverlening. Dikke mensen slanken…

19 nieuwe Covid-gevallen, 13 genezen

GFC NIEUWS- In 24 uur kwamen er 19 nieuwe gevallen bij. 21 patiënten zijn genezen verklaard. Het aantal actieve gevallen is gedaald naar 78. Dikke…