fbpx
Meer dan 25.000 COVID-19 patiënten in Suriname mogelijk indien maatregelen niet acht worden genomen

GFC NIEUWS- Indien wij in Suriname de preventieve maatregelen niet in acht nemen, zitten wij binnen een maand op meer dan 25.000 COVID-19 patiënten, waarvan er meer dan 500 zullen overlijden aan complicaties.

Het is volgens het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid om die reden noodzakelijk dat de richtlijnen die door het departement worden gegeven, zorgvuldig door een ieder worden opgevolgd.

Woensdag hebben verschillende contactpersonen van positief bevonden personen hun 15e dag van quarantaine bereikt en zijn na de fysieke exit screening uit quarantaine gehaald. Dit waren er totaal 109.

Van de personen die in quarantaine geplaatst worden, gaan de meesten op dag 15 uit quarantaine nadat ze een fysieke exit screening hebben ondergaan, legde Volksgezondheid- directeur Cleopatra Jessurun uit. Er is slechts een kleine groep die symptomen vertoont en in isolatie geplaatst wordt.

Van de groep in isolatie test een groot deel positief voor COVID-19, maar hier hersteld ook een groot deel van.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)