fbpx
Meer dan 2.000 voedselpakketten voor binnenland

GFC NIEUWS- Afgelopen week zijn er 2.350 voedselpakketten gestuurd naar het binnenland zegt DNV-directeur Danielle Veira.

Alle pakketten die gestuurd worden, zijn in het kader van de operatie ‘Dring dresi wakti siki’ in het binnenland benadrukte de functionaris. Ze gaf dit aan omdat er veel ophef is ontstaan, omdat personen in partijkleuren de pakketten leverden.

Het was onduidelijk als de pakketten afkomstig zijn van het COVID- team of van de politieke partij, NDP. “Wij kunnen niet bepalen wat mensen wel of niet dragen wanneer zij hun werk doen. Waar wij voor moeten zorgdragen, is dat de mensen de pakketten krijgen,” waren de woorden van Veira.

Vanaf zondag wordt de rest van de voedselpakketten verstrekt door NCCR. De verstrekking zal plaatsvinden in samenwerking met het Bureau Volkscontacten en het ministerie van Regionale Ontwikkeling.

De voedselpakketten bestaan uit: bruine suiker, blom, zout, uien, havermout, groene of gele erwten, sardien, bakkeljauw, thee, poedermelk, spijsolie, blacksoy, 10 kg rijst, 1 fles pindakaas, 1 pak (Maggie) blokjes, 1 pak beschuitjes, 1 blik bruine bonen, 1 blik witte bonen, 1 tube tandpasta, 1 baal toiletpapier, handzeep, afwasmiddel, pineoil, 2 strips Paracetamol, 1 fles multi-vitamine en 1 kg kwak.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…