fbpx
Meer dan 13.000 kinderen deden mee aan vakantieactiviteiten S&J

GFC NIEUWS- De vakantieactiviteiten die onderdeel waren van het project “Zinvolle Vrijetijdsbesteding” van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken zijn afgesloten.

De afsluiting heeft middels een manifestatie plaatsgevonden met als onderdelen een formeel programma met toespraken, entertainment, mini tentoonstelling, voorlichtingssessies, creatieve expressie en een sportcompetitie tussen jongeren van de 10 verschillende districten.

Dit jaar heeft het ministerie meer dan 13.000 jongeren landelijk geaccommodeerd met haar vakantieactiviteiten.

De minister van Sport- en Jeugdzaken ad-interim, Edgar Dikan, heeft tijdens de manifestatie zaterdag de talenten van jongeren van verschillende districten mogen bewonderen. Hij is ingenomen met de begeleiding die de jongeren krijgen om zich te kunnen ontwikkelen. Ook stelt hij het op prijs dat de doelgroep cultuurbewust wordt gemaakt.

De minister heeft alle partners en actoren bedankt die een bijdrage geleverd hebben aan het project en heeft ook eenieder bemoedigd om voor continuïteit van het project te zorgen.

Het ministerie draagt zorg voor de ontwikkeling en begeleiding van de jeugd buiten schoolverband in de ruimste zin des woords, voor zover deze zorg niet uitdrukkelijk aan enig ander ministerie is opgedragen.

In dit kader organiseert zij onder leiding van het Onderdirectoraat Jeugdcentra jaarlijks het project “Zinvolle vrijetijdsbesteding”.

Het doel hiervan is om jongeren in de leeftijdscategorie 5 tot 20 jaar op een zinvolle, (re)creatieve, informatieve en educatieve wijze tijdens de vakantieperiode te stimuleren en aan te zetten tot milieu bewustwording, hergebruik van wegwerpmateriaal en agrarische vorming. Dit door middel van trainingen, workshops, culturele en creatieve vorming, zodat zij instaat zijn op een effectieve, bewuste en duurzame manier om te gaan met de natuur en hun omgeving.

De onderdelen die tot het project behoren zijn uitwisseling, vakantiecentra, bedrijfsexcursies, werkgelegenheid en zwemmen. Werkgelegenheid wordt 26 september afgerond.

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…