fbpx
Meer dan 12.000 registreren zich voor voedselpakket Sozavo

GFC NIEUWS- Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft op 8 juni bekendgemaakt dat de regering minstbedeelden in de samenleving tegemoet komt met voedingsmiddelenpakket.

Gezinnen met een grootte van maximaal 5 personen ontvangen per maand 1 pakket. Gezinnen groter dan 5 personen komen in aanmerking voor 2 pakketten.

De registratie via app of sms (8726809) zou donderdag 11 juni van start gaan. Echter registreerden personen zich sedert maandag. Het ministerie heeft nu al meer dan 12.000 geregistreerden. Gelet op het hoog tempo van de (voor)registratie, kan men tot en met donderdag 11 juni om 12 uur nog registreren.

De distributie vangt aan op zaterdag 13 juni. De namen die beginnen met de letters T, U, V, W, X, Y en Z zoals reeds vastgesteld door het Covid-19 Managementteam, zullen dan in aanmerking komen.

De verdere details met betrekking tot de distributie worden op vrijdag via de media en de FB-pagina van Sozavo bekendgemaakt.

Deze operatie geldt in eerste instantie voor Paramaribo. In samenspraak met de bestuursdienst zal het ministerie de komende week ook in de districten van start gaan.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.