fbpx

Meer dan 100 doen mee aan 10 km South American Road Classic Race

GFC NIEUWS- Met meer dan 100 atleten uit Guyana, Frans-Guyana, Trinidad en Suriname is de 17e South American Road Classic race onder auspiciën van de Surinaamse Atletiek Bond (SAB) georganiseerd.

De race vond zaterdag plaats met als startpunt het Onafhankelijkheidsplein.

Dit jaarlijks terugkerend evenement bestaat uit 3 etappes, waarvan dit jaar de eerste in Suriname is georganiseerd.

De 2 overige etappes worden in Guyana en Panama gehouden. Het Guyanees trio dat het vorig jaar de eerste, tweede en derde plek veroverde in de overall klasse, namelijk Missigher, Ford en Thomas hebben weer deelgenomen aan deze 10 km snelloop.

De Surinaamse atleten, Ronaldhino Pinas, Caroline Marlet, Janiek Pomba, Ilsida Toemere en ook Letitia Vriesde verschenen aan de start om de strijd aan te gaan.

De prijzenpot in het algemeen klassement bedroeg USD 1000,-, 600,- en 400,- bij de mannen en vrouwen.

BEKIJK OOK
Waterkant woensdag en donderdagavond afgesloten voor werkzaamheden

Voor de ingezetenen was er een aparte klasse met als prijzen SRD 2000,-, 1750,- en 1250,- voor de eerste drie bij de mannen en vrouwen. Voor de verschillende leeftijdscategorieën waren er trofeeën.

De Onderdirecteur Onderzoek Informatie en Kadervorming, Carolina Vera Vera, van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft namens de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, de atleten toegesproken. A

ls promotor van een gezonde levensstijl staat het ministerie achter elke organisatie en elk initiatief die betrekking heeft op bewegingsactiviteiten.

De minister is ervan overtuigd dat er wederom topprestaties zullen worden geleverd.

Winston Missigher van Guyana is de winnaar geworden van deze 10 km South American Road Classic Race.

Bij de dames ging de eer naar Sheama Tyrell, eveneens van Guyana.