fbpx
Meer dan 1 miljoen US-dollar voor SU4SU Covid-19 Support Fund

GFC NIEUWS- Het SU4SU fonds heeft nu al meer dan 1 miljoen US-dollar aan donaties en toezeggingen ontvangen.

Surinaamse bedrijven en bedrijven die zaken doen in Suriname hebben de krachten gebundeld met een doel, de hoognodige medische voorzieningen aan te schaffen om ons land op orde te krijgen voor een eventuele uitbraak van het Covid-19 virus.

De eerste bestellingen voor dringend aangevraagde onderdelen en apparatuur ter waarde van ongeveer euro 700.000 worden nu gedaan.

Het SU4SU Covid-19 Support Fund is opgezet door Staatsolie, Surinam Plastics Manufacturing N.V. en de Fernandes Group.

Inmiddels hebben verschillende bedrijven zich bij het fonds aangesloten. Ze beseffen dat juist in deze tijd, waarin social distance gehouden moet worden, bedrijven zich kunnen onderscheiden door te verbinden en als Surinamers samen te komen, met één doel: de gezondheid van onze samenleving. Maar de Surinaamse intensive care infrastructuur heeft in het licht van deze pandemie nog veel hulp nodig. Daarom de oproep aan u om dit fonds te ondersteunen.

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) zet zich als partner in dit project in om meer fondsen te werven ter ondersteuning van ons zorgsysteem.

Daarnaast is de VSB ook verantwoordelijk voor het beheer van het ‘SU4SU Covid-19 Support Fund’. Dit gebeurt met ondersteuning van het accountantskantoor Lakhisaran & Partners, The Back Lot werkt samen met haar partner Loyals, belangeloos mee en is verantwoordelijk voor de communicatie- en marketingcampagne met als doel fondsen binnen te halen.

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.