fbpx

Meer dan 1 miljard dollar aan drugs van ISIS in beslag genomen door Italiaanse politie

GFC NIEUWS- De politie in Italië heeft een enorme lading van 14 metrische tonnen amfetaminen in beslag genomen, waarvan zij zeggen dat ze door ISIS in Syrië zijn geproduceerd.
Agenten volgden drie verdachte containers naar de haven van Salerno in het zuidwesten van Italië en vonden 84 miljoen pillen met een marktwaarde van US$ 1,12 miljard in papieren cilinders voor industrieel gebruik.
Onderzoekers zeggen dat de in beslag genomen pillen, zowel qua waarde als qua hoeveelheid de grootste drugstransport ter wereld betreffen.
Commandant Domenico Napolitano, hoofd van de financiële politie van de stad Napels, vertelde CNN dat de drugs goed verborgen waren en dat de scanners in de haven ze niet ontdekten.
Hij zei dat de politie wist dat de drugs onderweg waren, vanwege lopende onderzoeken van de Italiaanse politie tegen de Camorra (Italiaanse georganiseerde misdaadgroep).
Ook wist de politie telefoontjes en leden van de groep te onderscheppen. De Camorra brengen de drugs naar Italië en helpen deze te verspreiden. De pillen dragen het Captagon-logo, dat de drug van de Jihad onderscheidt van overige drugs, aldus de verklaring.
Het is bekend dat ISIS haar terroristische activiteiten voor een groot deel financiert met de handel in synthetische drugs die grotendeels in Syrië worden geproduceerd, dat de afgelopen jaren de grootste producent van amfetaminen ter wereld is geworden, aldus de politie.
Volgens de DEA (US Drug Enforcement Administration) maakt ISIS op grote schaal gebruik van deze drugs in alle gebieden waar het invloed op uitoefent en controleert het zijn verkoop.