fbpx

Meer dan 1.000 Gele Vesten gearresteerd, protesten gaan door

Parijs bleef zaterdag op slot. De Gilets Jaunes (Gele Vesten) blijven strijden tegen de stijgende kosten van levensonderhoud; dat leidde opnieuw tot felle botsingen in het centrum van Parijs tussen een enorme politiemacht en duizenden betogers.

De stijgende kosten van levensonderhoud komen onder meer door de hoge belastingen, vinden de demonstranten. Zaterdag verzamelden zij zich in de omgeving van de Arc de Triomphe op de Champs-Élysées in Parijs.

Veiligheidstroepen vuurden granaten met traangas af en zetten gepantserde voertuigen in om de massa in bedwang te houden. Daarbij raakten ten minste 135 mensen gewond. Tegen de vroege avond waren zeker 1.000 demonstranten in hechtenis genomen.

OOK INTERESSANT
32-jarige toerist tijdens zwemmen in zee opgegeten door haai, familie en vriendin kijken toe (VIDEO)

Het was de vierde week van protesten die de ergste stedelijke rellen van de afgelopen decennia in de Franse hoofdstad worden genoemd.

De protestbeweging ontstond vorige maand nadat de Franse president Emmanuel Macron verhoging van brandstofbelastingen aankondigde om een ​​overgang naar groenere energie aan te moedigen. De Franse regering heeft de stijgingen opgeschort, maar de protesten gaan toch door.