fbpx

Meer bewijs dat coronavirus urenlang levend in de lucht blijft zweven en zorgt voor besmettingen

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Er komt steeds meer bewijs dat het coronavirus, levend urenlang in de lucht blijft zweven in gesloten niet goed geventileerde ruimtes en zorgt voor besmettingen. Volgens deskundigen is dat op zelfs 5 meter afstand van een besmet persoon mogelijk.

Een team van virologen en aerosols wetenschappers hebben dat middels een nieuw ingenieus onderzoek dat mede geïnitieerd  is door de University of Florida Emerging Pathogens Institute aangetoond. Zie> ONDERZOEK

Bij ademen, praten, hoesten, schreeuwen, zingen, gapen en niezen komen er aerosols/microdruppeltjes vrij die het coronavirus van een besmet persoon kunnen bevatten en urenlang in de lucht kunnen blijven zweven en zich vervolgens vele meters verder kunnen verplaatsen.

Een afstand van 2 meter bewaren is in deze gevallen dus helemaal niet afdoende! De aerosols dringen diep de longen binnen waar het coronavirus zich sneller en makkelijker kan vast nestelen. Deze besmettingsroute zorgt voor veel heftigere klachten, laten steeds meer topexperts weten.

RAMEN MOETEN OPEN, BETER VENTILEREN

Ook al wordt er 2 meter of zelfs 5 meter fysieke afstand van anderen gehouden, je kan besmet raken met het virus.

BEKIJK OOK
Bond RGD wil vandaag antwoord van directie en regering, dreigt met lamlegging

Al maanden laten honderden topexperts weten dat de meeste besmettingen plaatsvinden door microdruppels/aerosolen in niet goed geventileerde binnenruimtes zoals kantoren, restaurants, slagerijen, winkels en dergelijken. “De ramen moeten open voor betere ventilatie”, waarschuwen ze wederom.

Door ramen open te houden, dus bij beter ventileren, kunnen veel besmettingen worden voorkomen omdat de aerosols dan snel worden opgelost. Ook de airco’s moeten beter afgesteld worden, de lucht moet niet recirculeren. Er moet verse lucht van buiten naar binnen worden aangevoerd. Het probleem is echter dat het met de meeste airco’s niet mogelijk is.

De deskundigen wijzen overheden in alle landen erop, niet langer te wachten op de extreem trage instructies van gezondheidsorganisaties. “Wacht niet op late instructies, maar informeer uw volk direct om beter te ventileren door onder meer ramen open te houden”, stellen ze.

Het advies is: beter ventileren, de ramen van gesloten ruimtes moeten open!