Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers.
De afstandsbediening wordt in de meeste huishoudens en hotels meerdere keren per dag vastgehouden, vaak ook nog door verschillende personen. Door zweethanden, handen met etensresten, door iemand die is vergeten zijn handen te wassen na het toiletbezoek, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Onderzoekers van de universiteit van Houston in Texas (VS) namen monsters van negentien verschillende oppervlaktes in hotelkamers in Texas, South Carolina en Indiana.
De wetenschappers vonden in 81 procent van de monsters fecale bacteriën die voorkomen in de uitwerpselen.
Kortom: de afstandsbediening is een enorme bron van bacteriën. Sterker nog, de afstandsbediening is zelfs nog vuiler dan de doorspoelknop van je toilet. En toch wordt dit apparaat gek genoeg bijna nooit schoongemaakt.
Handen wassen na het tv-kijken klinkt gek, maar het is eigenlijk niet eens zo’n gek idee als je het vergelijkt met het aantal bacteriën op het toilet waarbij je wél gewend bent je handen te wassen na gebruik, zeggen wetenschappers.
Gaat dat je iets te ver, dan kun je het beste gewoon je afstandsbediening regelmatig (bijvoorbeeld wekelijks) schoonmaken met een alcoholhoudend doekje, speciaal voor elektronica.