Meer aandacht voor jongeren bij grond- en huisvestingsbeleid

Ook in 2019 zal de regering zich blijven beijveren om de nood van woningzoekenden verder te verlichten. “Met medewerking van het particulier initiatief en met inbreng van financiën en grond door de overheid, zal met nieuwe enthousiasme de woningbouw-problematiek aangepakt worden. Natuurlijk zal ook het eigen initiatief van woningzoekenden in deze sterk worden gestimuleerd”, aldus president Bouterse tijdens zijn nieuwjaarsrede.

De president zei vervolgens dat voor wat betreft gronduitgifte het beleid vooral zal worden gericht op de jongeren; “de werkende jongeren, jongeren met een gezin en studerende jongeren.”

Verder garandeert de regeringsleider voor het jaar 2019 de oplevering van het Educatief Centrum Parasol. Dit centrum zal dienen als onderkomen voor studenten uit het achterland op het niveau van VWO en Natin. Het gaat in deze om studenten uit Para, Brokopondo en Sipaliwini.

“Een grote verandering, zij zullen niet meer urenlang in de bus hoeven te zitten om onderwijs in Paramaribo te volgen. Het zal voor hen mogelijk zijn om op Hanover in het district Para, onderwijs op de genoemde niveaus te genieten”, aldus de president.

Op deze locatie zullen ongeveer 350 studenten in campusvorm worden gehuisvest. Ook zal ervoor gezorgd worden dat er ter plekke diverse recreatiemogelijkheden en ICT-faciliteiten worden gerealiseerd.(GFC)

Overige berichten