fbpx
Meelvoorziening via International Islamic Trade Finance Corporation gegarandeerd

GFC NIEUWS- Zoals bekend is via de Murabaha leningsovereenkomst, gesloten tussen de International Islamic Trade Finance Corporation (ITFC), een dochteronderneming van de Islamic Development Bank, en Suriname voor een bedrag van USD 25 miljoen, het mogelijk gemaakt dat basisgoederen, medicijnen, brandstof en inputs voor de agrarische sector onder gunstige voorwaarden kunnen worden geïmporteerd.

Hierdoor kunnen de geïmporteerde goederen tegen stabiele prijzen op de lokale markt worden gedistribueerd.

Ondertussen heeft de ITFC op verzoek van de Regering van Suriname ook de directe gunning aan de Molen voor de import van tarwe formeel goedgekeurd. De tarwe is ondertussen reeds gearriveerd in Suriname en deze week is deze eerste lading ingeklaard.

Hiermee is bewerkstelligd dat er voor meel een gunstige prijs beschikbaar is, hetgeen een voordeel is voor de lokale productie en de prijs van brood dat onderdeel uitmaakt van het dagelijks voedsel van velen in Suriname.

De Molen zal binnenkort een aanvang maken met het leveren van meel tegen een stabiele prijs aan de overheids- en lokale bakkerijen. De eindproducten van meel, zoals brood en broodproducten kunnen hierdoor ook tegen dezelfde prijzen voor de bevolking beschikbaar blijven.

De Molen is de enige meelfabriek in Suriname. Op jaarbasis is er een behoefte aan meel van ongeveer USD 10 miljoen. Thans worden de administratieve zaken via het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme samen met de Molen gefinaliseerd voor wat betreft het vaststellen van de meelprijs en de verdere distributie in Suriname.

Met deze faciliteit heeft de overheid naast de import van babyvoeding ook de meelvoorziening tegen een stabiele prijs voor de komende periode gegarandeerd.

De Murabaha leningsovereenkomst is getekend door de minister van Financiën, terwijl de uitvoering in handen is van het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme.

Meer nieuws

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.