fbpx
Medische Zending ontvangt hulpmiddelen voor strijd tegen Covid-19

GFC NIEUWS- De Medische Zending heeft op 20 april een donatie ontvangen met noodzakelijke hygiëne en PPE-materialen voor haar posten van de Bovenlandse Indianen.

De donatie hebben wij ontvangen van personen, die niet genoemd wensen te worden, maar aangeven vertrouwen te hebben in het beleid van de Medische Zending en Zuid-Suriname een warm hart toedragen.

Het ontvangen materiaal bestaat uit 120 liter desinfectans spray, 50 karton handschoenen, 380 liter Chloor en 920 Bio Bags. MZ is zeer dankbaar met deze geste, meer nog om de wereldwijde schaarste die ontstaan is voor deze middelen.

De algemeen directeur, Herman Jintie, is blij met alle donaties die helpen om delen van de grotere behoefte te voorzien. “In de strijd tegen COVID-19 en met de verhoogde dreiging bij de grens, zijn alle hulpmiddelen die wij kunnen krijgen om voorbereid te zijn, meer dan welkom”.

Over 2-3 weken wordt een tweede donatie met daarin surgical masks, N95 masks, safety goggles en protective gown van hen verwacht.

De Medische Zending is de primaire zorgdienst in het binnenland en derhalve het eerste punt van contact voor mogelijke Covid-19-patiënten in deze gebieden. Daarom staat MZ open voor meerdere donaties om haar voorraad aan te vullen.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.