fbpx
Medische Zending is negen Gezondheidszorg Assistenten rijker

GFC NIEUWS- De Stichting Medische Zending Primary Health Care Suriname heeft op 5 mei negen Gezondheidzorg Assistenten (GzA’s) verwelkomd, onder toezicht van de Inspectie van Verpleegkundigen en Verzorgende Beroepen (IVV).

De negen GzA’s hebben de opleiding tot Gezondheidszorg Assistent, die verzorgd wordt door MZ en erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, met succes afgerond.

Anders dan de vorige diploma-uitreikingen, heeft dit plaatsgevonden op de afdeling van IVV. Dit vanwege de voorzorgsmaatregelen die in acht genomen dienen te worden. De geslaagden moesten in groepen van 3 de kantoorruimte binnen treden.

Het hoofd van de IVV heeft de eed afgenomen waarna de diploma’s werden getekend. Deze diploma’s werden symbolisch uitgereikt aan de geslaagden. Het insigne moesten de geslaagden zelf opspelden.

De Algemeen Directeur, Herman Jintie, is blij met de geslaagden. Hij geeft aan dat dit slechts het begin is. “Men zal naar u opkijken als volwaardige GzA. De verantwoordelijkheid van dit beroep moet niet verwaarloosd worden”, aldus de algemeen directeur.

Verder geeft hij hen aan dat zij nimmer volleerd zijn, want dit beroep is een continu leerproces. Volgens Jintie zullen er momenten van vallen komen, maar de kunst is opstaan.

Hoofd van de afdeling Opleiding, Julie Small, is trots op de nieuwe groep GzA’s meer nog omdat zij ondanks alle uitdagingen de moed niet hebben opgegeven. Vooral de onderlinge motivatie tijdens de opleidingsjaren. Uit de groep is er een best geslaagde, die extra in de bloemetjes is gezet.

Naast de theoretische prestaties is er ook gekeken naar de attitude beoordelingen. Op basis van het bovengenoemde is er 1 best geslaagde gekozen: Galimon Selma. Bij het horen van de cijfers werd het haar duidelijk dat het om haar ging. Dankbaar kijkt zij terug naar haar opleidingsjaren. Zij mocht een enveloppe met een geldsom in ontvangst nemen en enkele cadeautjes.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.