fbpx
Medische Zending informeert binnenlandbewoners over Covid-19

GFC NIEUWS- De Medische Zending is vanaf het eerste corona geval in Suriname bezig geweest om de gemeenschap in het binnenland te informeren over Covid-19.

Dit heeft zij onder andere gedaan door middel van informatiesessies met het traditioneel gezag en het uitzenden van voorlichtingsprogramma’s via lokale radiostations.

De gemeenschap is geïnformeerd geworden over:
• het virus;
• de voorzorgsmaatregelen met name handhygiëne, hoesten en niezen;
• en de sociale afstand.

Het voorlichten van de gemeenschap over handen wassen en hygiëne is altijd van belang geweest voor MZ en wordt lang voor de komst van het virus gepromoot.

De Gezondheidszorg Assistenten zijn in het kader van het corona virus in het veld geweest om de gemeenschap bewust te maken. Ook heeft MZ het traditioneel gezag ondersteund bij het voorlichten van de gemeenschap via lokale radiostations. De gemeenschap is niet alleen geïnformeerd geworden, maar ook zijn er voorzorgsmaatregelen op de poliklinieken getroffen.

Daarnaast hebben wij kennis genomen van het artikel genaamd ‘Wayana’s Zuid-Suriname wachten al weken op reactie Covid-team’ waarbij er is aangegeven dat de MZ-poliklinieken in de Wayana-gebieden al maanden niet voorzien zijn van medicamenten.

De poliklinieken in het Wayana gebied waaronder Kawemhakan, zijn voor het laatst op 16 maart 2020 bevoorraad door MZ.

MZ voorziet de poliklinieken elk kwartaal en op aanvraag van alle bij haar gangbare medicamenten en verbruiksartikelen.

In de strijd tegen COVID-19 trekt MZ samen op met de overheid en verschillende lokale partners waaronder Stichting Mulokot.

Op dit moment bekijkt MZ niet alleen naar mogelijkheden om haar verzorgingsgebieden te voorzien van het nodige, maar ook hoe alle maatregelen bekeken vanuit cultuur en gewoonten kunnen worden geïmplementeerd. Daartoe zal MZ de komende weken brainstormsessies houden met alle relevante partners.

Meer nieuws

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.