fbpx

Medische Zending 13 Gezondheidszorg Assistenten rijker

De Stichting Medische Zending Primary Health Care Suriname mocht op 19 december dertien Gezondheidszorg Assistenten (GzA) verwelkomen. Dit onder toezicht van de Inspectie van Verpleegkundigen en Verzorgende Beroepen (IVV) en de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias.

De dertien GzA’s hebben de opleiding tot Gezondheidszorg Assistent, die verzorgd wordt door MZ en erkend door het ministerie van Volksgezondheid, met succes afgerond.

De dertien geslaagden zijn tot GzA’s beëdigd door de IVV, in aanwezigheid van hun familieleden, op het Jan van Mazijk Coördinatie centrum van MZ. Hoofd van IVV, Caroline de Baas, zei dat het beroep van de GzA’s een uniek en veelzijdig beroep is en de GzA’s trots op zichzelf mogen zijn.

Minister Antoine Elias legde in zijn toespraak het accent op het belang van educatie en bijscholing. Ook de directeur van de Medische Zending, Edward van Eer, geeft het belang van bijscholing weer in zijn toespraak. Zij zijn van mening dat de gezondheidszorg een dynamisch vakgebied is.

OOK INTERESSANT
Ondernemer slachtoffer van beroving en mishandeling

Verder vindt van Eer het een waar genoegen om dit diploma uit te mogen reiken. Hij Het beroep van de GzA wordt volgens hem steeds belangrijker binnen de samenleving, dat elke organisatie de GzA’s in dienst zou willen nemen.

Cynthia Rozenblad, voorzitter van het stichtingsbestuur van MZ, geeft aan dat de Medische Zending rekent op bekwaamheid van de kersverse GzA’s.

Uit de dertien geslaagden zijn er twee best geslaagden met gelijke punten, die extra in de bloemetjes zijn gezet.(GFC)