fbpx

Medische studenten vragen parlement financiële steun

GFC NIEUWS- Medische studenten uit Suriname – die voor een periode van vijf jaar studeren in Cuba – hebben vrijdag een noodbezoek gebracht aan de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee.
Dit bezoek is een noodkreet aan de parlementsvoorzitter over de onzekerheid waarin de groep verkeert. De groep heeft voor de continuering van hun studieperiode meer financiële middelen nodig. Aangezien zij in oktober weer moeten vertrekken naar Cuba, is de financiële hulp dringend.
Eerder heeft de groep een contract gesloten met de regering, waarbij zij na hun vijfjarige studie een baan zouden vinden bij de zorginstellingen in Suriname. Het gaat in deze om zeventien medische studenten, een student farmacie en een die tandheelkunde studeert.
De parlementsvoorzitter heeft aangegeven, dat studenten altijd een voordeel zijn voor het land. “Ik stimuleer studenten altijd om door te studeren. Deze regering zal het beter doen voor wat betreft studie,” garandeert voorzitter Bee. De DNA-voorzitter heeft beloofd werk te zullen maken van het verzoek.
De studenten hadden ook een bezoek gebracht aan vicepresident Ronnie Brunswijk.

BEKIJK OOK
Maandag en dinsdag weer geen broden van Fernandes