fbpx
Medisch team heeft situatie onder controle

GFC NIEUWS- Het medisch team heeft de situatie rond Covid-19 in Suriname onder controle.

De gezondheidsmonitoring van de afgelopen twee weken heeft enkele analyses opgeleverd. Zo zijn de clusters van besmettingen in beeld gebracht. Hoewel er nog steeds nieuwe clusters ontstaan, zijn er aantallen clusters aan het verdwijnen.

Paramaribo was voor wat betreft de uitbraak van de afgelopen weken een zogenaamde “hotzone” en is nu aan het afkoelen. In het oosten neemt een andere zogenaamde “hotzone” steeds verder toe.

Vicepresident Ashwin Adhin zegt in een televisietoespraak op zondag 5 juli dat het medisch team echter aangeeft, de zaak onder controle te hebben. Op basis hiervan heeft de regering voldoende reden om de maatregelen verder aan te passen. “Dat wil overigens niet zeggen dat ons doel verandert. De focus blijft onverminderd het waarborgen van de algemene gezondheid,” geeft de vice-president aan.

“Het corona-virus is onder ons en zal er voor goed blijven. Hoe wij kiezen om hiermee te leven is een verantwoordelijkheid voor ieder van ons,” gaat de vice-president verder. Hij benadrukt nogmaals dat wij in Suriname in een transitiefase verkeren. In deze fase zullen er stapsgewijs aanpassingen worden toegestaan op basis van het vertrouwen in ieders eigen verantwoordelijkheid.

Adhin: “Bij elke stap die wij maken, monitoren wij uiteraard wat de uitwerking is. Indien de situatie dat vereist, zullen wij aanpassingen terugdraaien.”

De eigen verantwoordelijkheid van eenieder zal nog steeds als belangrijkste factor gelden. Het nemen van eigen voorzorgsmaatregelen blijft van kracht. De vicepresident roept onder meer op tot het voortdurend opbouwen van de weerstand door zo gezond mogelijk te eten, namelijk verse groente en fruit, en veel water te drinken.

Hij drukt de samenleving op het hart om voor zichzelf en medeburgers te zorgen, de Covid-19-patiënten mee te nemen in onze gebeden en hen een spoedig herstel toe te wensen.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…