fbpx

Medicijnen die ook in Suriname worden voorgeschreven bij hoog cholesterol verhogen risico suikerziekte en zelfmoord

DOOR DE GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Een nieuwe studie die is uitgevoerd door researchers van The Ohio State University in Columbus, legt een sterke link tussen het langdurig gebruik van statines die ook in Suriname worden voorgeschreven, onder meer Simvastatine  en Atorvastatine, met een verhoogd risico op het ontwikkelen van diabetes type 2.

Eerdere onderzoeken hadden het gebruik van deze chemische cholesterolverlagende medicijnen ook al in mogelijk verband gebracht met het ontwikkelen van ernstige depressiviteit, andere mentale klachten, Alzheimer en het plegen van zelfmoord.  Zie ook interessant artikel> Low Cholesterol and Suicide

De meeste mensen in ons land nemen Simvastatine en Atorvastatine in om hun LDL- cholesterol te verlagen met de bedoeling om cardiovasculaire aandoeningen, die hartaanvallen en beroertes tot gevolg kunnen hebben, te verkleinen. 

Hoewel statines effectief zijn om een verhoogd LDL-cholesterol te behandelen, wijst de nieuwste studie uit dat er een grote kans is om chronische diabetes type 2 te ontwikkelen.

De onderzoekers hebben de gezondheidsgegevens van 4.683 mannen en vrouwen geanalyseerd die geen diabetes hadden, maar wel enig risico op het krijgen van een hartaanval of beroerte. 

Verscheidene Amerikaanse – en Europese topexperts zijn van oordeel dat statines vaak onnodig worden voorgeschreven voor het verlagen van LDL, terwijl deze zeer nare bijwerkingen met zich kunnen meebrengen.

Volgens de vermaarde Europese verjongingsexpert Clark hebben recent uitgevoerde internationaal gerandomiseerde onderzoeken een te hoog LDL – cholesterol niveau niet in verband kunnen brengen met cardiovasculaire aandoeningen die hartaanvallen en beroerten tot gevolg hebben. Zie studies>LDL does not cause cardiovascular disease

BEKIJK OOK
Significante post-COVID hersenafwijkingen onthuld door speciale MRI

“Grote LDLs (particles) leveren geen gevaar op voor de gezondheid, de kleine (particles) LDLs  mogelijk wel. Het is daarom verstandig als de arts eerst een specifieke NMR lipoprofile aanvraagt, alvorens deze zware chemische medicijnen met veel potentiële bijwerkingen voor te schrijven. Met deze test kan er een beter, specifieker beeld worden verkregen. Je kunt dus een verhoogd LDL hebben, maar de deeltjes zijn overwegend groot. Dan bestaat er geen enkel gevaar en is het innemen van deze chemische middelen vaak overbodig! Deze medicijnen worden echter helaas maar al te vaak voorgeschreven zonder deze specifieke, duurdere test,”, zegt de topexert.

Clark, die door collegae gekwalificeerd wordt als s’ werelds  beste topexpert op het gebied van verjonging en ‘longevity’, zegt verder aan GFC Nieuws dat de volgende factoren wel zeker in  verband worden gebracht met het ontwikkelen van cardiovasculaire aandoeningen. Al deze risicofactoren kunnen zeer gunstig worden beïnvloed met speciale voeding en een gezonde leefstijl.   

 1. Een verhoogd triglyceriden niveau
 2. Een te laag HDL -cholesterol niveau
 3. Een verhoogd HBA1C (glucose)/diabetes
 4. Roken
 5. Overgewicht/ vooral een dikke buik
 6. Hoge bloeddruk
 7. Een te hoog homocysteine niveau
 8. Chronische stress
 9. Chronisch slaapgebrek
 10. Te weinig lichaamsbeweging
 11. Het nuttigen van koolhydraatrijke voeding/dranken
 12. Het gebruik van transvetzuren >vaak te vinden in fast food
 13. Een verstoorde balans tussen inname van Omega 3 vetzuren >te weinig en omega 6 vetzuren >te veel
 14.  Laag magnesiumniveau
 15.  Laag vitamine K2niveau
 16. Laag Vitamine D3niveau