fbpx
“Medicijn tegen coronavirus mogelijk gevonden door Nederlandse wetenschappers”

GFC NIEUWS- Erasmus magazine laat zaterdag weten dat een groep van tien wetenschappers erin geslaagd is een effectief antilichaam te vinden tegen het coronavirus. De experts die verbonden zijn aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam en de universiteit van Utrecht, zeggen dat er nu een goede kans is dat er op korte termijn een medicijn kan worden ontwikkeld.

De Europese topexpert op het gebied van gezondheid en verjonging, Clarke, zegt aan GFC Nieuws dat hij erg verheugd is met de vondst. “We mogen nog niet te vroeg juichen, maar ik ben wel positief gestemd. Het is een stap in de goede richting”, aldus Clarke.

Het antilichaam dat is gevonden blokkeert volgens de wetenschappers het coronavirus. Voordat er echter eventueel een medicijn op de mark komt, moet dat eerst maanden uitvoerig getest worden.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)